07 tra 2014

OTVOREN NATJEČAJ ZA MJERU 101 IPARD PROGRAMA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je IPARD natječaj za mjeru 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i postizanja standarda Zajednice”, koji je otvoren od 04. do 18. travnja 2014. godine.

Dozvoljena ulaganja u okviru ove mjere su u sektore mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, jaja, voća i povrća i uljarica i žitarica.

Svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirat će se iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), a predviđena alokacija iznosi 35 milijuna EUR-a.

Potencijalni korisnici su poljoprivredna gospodarstva u skladu s člankom 3. Zakona o poljoprivredi, upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i obveznici PDV-a, 100% u privatnom ili do 25% u državnom vlasništvu, odnosno u vlasništvu jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba.

Sve informacije o mogućim ulaganjima u okviru ove mjere možete pronaći u Vodiču za korisnike  mjere 101, odnosno u Pravilniku o provedbi mjere 101  (NN 36 14).

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci