14 ožu 2014

NAJAVA NOVIH IPARD NATJEČAJA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavila je raspisivanje novih natječaja za mjere IPARD programa. Novi natječaji raspisat će se u sljedećim terminima:

Mjera 101: 4. travnja – 18. travnja
Mjera 103: 24. ožujka – 7. travnja

Iako je u tijeku finalizacija novog Programa ruralnog razvoja, čija bi provedba trebala krenuti u drugoj polovici ove godine, Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odlučili su se na raspisivanje još jednog IPARD natječaja.

Budući su na prošlogodišnji poziv za dostavu projektnih prijedloga pristigli brojni projekti kompatibilni s IPARD pravilima, očekujemo veliki interes potencijalnih korisnika.

Važno je naglasiti kako će se svi projekti koji se ugovore po ovom natječaju, financirati iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD). Dakle, već sada započinjemo s trošenjem izdašne financijske omotnice koja nam je na raspolaganju.

Svi kriteriji provedbe, korisnici, prihvatljiva ulaganja ostaju isti kao i do sada. Jedine izmjene su u smanjenoj mogućnosti dopune dokumentacije, sve s ciljem ubrzanja obrade prijava.

Novi Pravilnik bit će objavljen u tjednu između 17. i 21. ožujka, a moći će se preuzeti na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja i Ministarstva poljoprivrede.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci