22 stu 2013

U OKVIRU HRVATSKOG KLASTERA KONKURENTNOSTI ODRŽANA RADIONICA „MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA KLASTERA KONKURENTNOSTI I NJIHOVIH ČLANICA KROZ EU IZVORE FINANCIRANJA“

Dana, 20. studenog 2013. godine u Zagrebu, održana je radionica za članove Hrvatskog klastera konkurenentosti na temu: Mogućnosti financiranja klastera konkurentnosti i njihovih članica kroz EU izvore finciranja, kojoj je prisustvovala i djelatnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Članovi Hrvatskog klasera konkurentnosti na ovoj su radionici imali prilike čuti o prioritetima i ciljevima strategije Europa 2020, tematskim prioritetima, kohezijskoj i regionalnoj politici, poljoprivrednoj politici i energetskoj politici, kao i EU fondovima i prioritetima financiranja.

Prisutnima je prezentiran vodič kroz institucije „Sustav upravljanja EU fondovima u Republici Hrvatskoj”, koji obuhvaća programske dokumente, institucionalni ustroj i nadležnosti u upravljanju EU fondovima.

Sudionicima radionice prezentirane su mogućnosti EU fondova za korisnike u Republici Hrvatskoj, odnosno mogućnosti za članice klastera konkurentnosti, za poduzetnike, znanstvenu zajednicu i njihova udruženja.

Na kraju su članovima Klastera prezentirani primjeri projekata iz zemalja članica, s ciljem što uspješnijeg korištenja i povlačenja EU sredstava.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci