05 stu 2013

NAJAVA RASPRAVE I PREDSTAVLJANJA MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA PROJEKATA U OKVIRU PROGRAMA EUROPA ZA GRAĐANE 2014-2020

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge, u suradnji s Hrvatskom alijansom za Europsku godinu građana, organizira raspravu „Aktivni građani i civilno društvo za razvoj lokalne zajednice” povodom obilježavanja Europske godine građana 2013.
Rasprava će se održati u srijedu, 13. studenog 2013. godine u Koprivnici, u zgradi Gradske vijećnice, Zrinski trg 1/I kat, soba broj 11, s početkom u 09.30 sati.

Na raspravu i predstavljanje mogućnosti financiranja projekata u sklopu programa Europa za građane 2014 – 2020, pozvani su predstavnici jedinica lokalne i područne samouprave, organizacija civilnoga društva i neprofitnih organizacija, građani i mediji. Svrha održavanja rasprave jest poticati građane na daljnje uključivanje i aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te identificirati postojeće probleme na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Tijekom programa, predstaviti će se mogućnosti financiranja projekata u sklopu Programa Europa za građane za koji je Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge nacionalna Kontakt točka.

Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizije napretka. Cilj je identificirane probleme na lokalnoj i regionalnoj razini uobličiti u konkretne projektne prijedloge relevantne za natječaje koji se raspisuju u sklopu Programa Europa za građane.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite do 8. studenog, putem e-pošte: [email protected] ili na broj telefona 01/ 4599 821 ili 4599 810.

Dnevni red događanja dostupan je ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci