19 ruj 2013

PREDSTAVLJENA DRUGA FAZA EU PROJEKTA „BIZimpact“

Nakon uspješno završene prve faze projekta Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice (BIZimpact), započinje druga faza projekta s ciljem daljnjeg poboljšavanja poslovne klime i konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg gospodarstva. Projekt je dio Operativnog programa za regionalnu konkurentnost koji je financiran sredstvima Strukturnih fondova Europske unije i Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 1,4 milijuna eura.

„Vrlo nam je važno da u zakonodavni proces uključimo poduzetnike i gospodarstvenike. S ovim projektom lakše ćemo ostvariti dio ciljeva Vlade, a to su: uspostava dijaloga s poduzetnicima, usvajanje dobrih i kvalitetnih zakona te unaprjeđenje poslovnog okruženja u Hrvatskoj kako bi ulagači stekli pravnu sigurnost kakvu imaju u većini zemalja EU. Također, nastavit ćemo s daljnjim ukidanjem parafiskalnih nameta. Ističem kako je Vlada dosad smanjila nelikvidnost za 10 milijardi kuna što je značajan uspjeh.”, rekao je na svečanom predstavljanju projekta u Muzeju Mimara u Zagrebu, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Glavni korisnik projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta, dok su ostali korisnici: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i inovacije (HAMAG INVEST), Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora (HOK), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatski savez zadruga (HSZ).

Tijekom provedbe projekta radit će se na informiranju poslovne zajednice o budućim učincima u zakonodavnim područjima koja su ključna za poslovanje u Hrvatskoj, procjeni njihovih ekonomskih učinaka, razvoju javno privatnog dijaloga, širenju informacija i podizanju svijesti te razvoju kapaciteta korisnika projekta za organiziranje informativnih kampanja.

Provedba projektnih aktivnosti će uključiti cijelo područje Hrvatske što će osigurati opsežan prijenos vještina, informacija i znanja.

U suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, projekt provodi tvrtka Pohl Consulting & Associates u konzorciju s Altair Asesores, Pinto Consulting i West Midlands Enterprise.

Provedba druge faze projekta BIZimpact trajat će do ožujka 2015. godine. Detaljnije informacije o projektu mogu se pronaći na: www.bizimpact.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci