13 ruj 2013

ODRŽANA DRUGA DVODNEVNA EDUKACIJA „NA TEMU VJEŠTINE UPRAVLJANJA PROJEKTNIM CIKLUSOM“

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja temeljem provedbe aktivnosti u okviru Potprograma V. „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije „Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU” dana 10, 11. i 12. rujna 2013. godine u Križevcima je provodila drugu radionicu na temu „Vještine upravljanja projektnim ciklusom” s naglaskom na strateško planiranje.

Trodnevnoj radionici prisustvovalo je tridesetak predstavnika obrazovnog sektora te djelatnika gradskih institucija s područja grada Križevaca.

Cilj radionice bilo je jačanju kapaciteta predstavnika obrazovnog sustava s područja grada Križevca za samostalnu pripremu i provedbu projekata sufinanciranih EU sredstvima, a izvođač edukacije bila je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Prvi dan seminara bio je posvećen procesima strateškog planiranja u razdoblju 2014-2020, povezanosti strateškog planiranja s proračunom, dionicima u strateškom planiranju, razinama planiranja te ih se upoznalo s EU/ESI fondovima, procesom programiranja u RH i Operativnim programima u RH. Sljedeća dva dana naglasak je bio na pripremi projekata po metodologiji Project cycle managementa, započelo se uvodom u projektni ciklus te izradom stabla problema i stabla ciljeva temeljenih na konkretnim projektnim idejama polaznika te razradom logičke matrice i proračunom projekta. Potom se polaznicima prezentirao PRAG priručnik o pravilima sekundarne nabave u EU projektima te natječaji za bespovratna sredstva iz EU fondova (Upute za prijavitelje), ukazalo im se na najčešće pogreške u pripremi projekata te su im dani praktični savjeti vezano za izvješčivanje i provedbu EU projekata.

radionica vjestine upravljanja kz 1radionica vjestine upravljanja kz 2radionica vjestine upravljanja kz 3radionica vjestine upravljanja kz 4radionica vjestine upravljanja kz 5radionica vjestine upravljanja kz 6radionica vjestine upravljanja kz 7radionica vjestine upravljanja kz 8

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci