21 svi 2013

FOTO NATJEČAJ „DRUGAČIJA HRVATSKA“

Europska komisija – Opća uprave za proširenje poziva hrvatske građane na sudjelovanje u foto natječaju pod nazivom “Drugačija Hrvatska” (“Surprising Croatia”). Natjecanje je organizirano u okviru kampanje čiji je cilj informiranje građana u državama članicama Europske unije o Hrvatskoj i njezinom pristupanju Europskoj uniji 1. srpnja 2013.

Natječaj je otvoren za punoljetne hrvatske državljane s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.  

Natječaj ima tri kategorije: drugačija Hrvatska (predstavljanje različitih perspektiva zemlje); svakodnevni život (svakodnevni život u Hrvatskoj danas);trenuci za pamćenje (trenuci slavlja, radosti, iznenađenja).                                                                                 

Dostavljene fotografije moraju predočiti navedene teme natjecanja i moraju biti fotografirane u Hrvatskoj. Svaki sudionik može poslati najviše tri fotografije po kategoriji. Svaka fotografija mora biti prijavljena zajedno sa sljedećim podacima: naslov slike, lokacija fotografiranja i kratak opis koji objašnjava što fotografija predstavlja.

Sudionici se mogu prijaviti za sudjelovanje u natječaju na: http://www.croatia-in-the-eu.eu/legal.  Rok za slanje fotografija je 7. lipnja 2013. godine.

Pobjednici će biti odabrani putem ocjenjivanja žirija i online glasovanja. Žiri će odabrati osam finalista u svakoj kategoriji, od čega će javnost putem online glasovanja izabrati jednog pobjednika po kategoriji. Fotografije finalista će se koristiti na izložbi “Drugačija Hrvatska” koju će organizirati Europska komisija, a mogu se koristiti i za druge informacije, komunikaciju i promidžbene materijale vezane za proces proširenja Europske unije.

Pobjednici svake kategorije bit će pozvani na dvodnevni izlet i svečanost dodjele nagrada u Bruxellesu u srpnju 2013. godine. Također, pobjednici će dobiti nagradu koja će se sastojati od fotografske opreme po vlastitom izboru u vrijednosti od maksimalno 500 eura.

Sve podatke o natječaju možete pronaći na: http://www.croatia-in-the-eu.eu/legal 

Za sva pitanja o ovom foto natječaju, obratite se na mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci