21 svi 2013

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV

Ministarstvo branitelja objavilo je 20. svibnja 2013. godine javni poziv za mjeru potpore zapošljavanja djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja bez radnog iskustva Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ciljnu skupinu čine nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koja nemaju radnog iskustva.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, mala trgovačka društva s do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske i druge pravne osobe do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2012. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 22. svibnja 2012. godine. Podnositelj ne smije biti korisnik bilo kojeg oblika državnih potpora male vrijednosti u iznosu većem od 200.000,00 eura (u kunskoj protuvrijednosti) u protekle tri godine.

Novčana potpora iznosi 25.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Poticajna mjera može se koristiti isključivo jednokratno za zapošljavanje jedne osobe iz ciljne skupine.

U Državnom proračunu za 2013. godinu osigurana su sredstva za pozitivno rješavanje 50 zahtjeva po ovom javnom pozivu. Ukoliko će uvjete za odobravanje zahtjeva za korištenje poticajnih sredstava ispunjavati veći broj podnositelja zahtjeva, prednost će imati: podnositelji zahtjeva (vlasnici obrta i nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava) koji su ujedno i hrvatski branitelji ili djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja; podnositelji koji uz traženu potporu namjeravaju investirati i vlastita sredstva najmanje u iznosu tražene potpore i to mogu dokazati; podnositelji s otoka, područja od posebne državne skrbi i područja s visokom stopom nezaposlenosti (uz ispunjavanje osnovnih uvjeta).

Javni poziv je otvoren do 18. lipnja 2013. godine, a svi zahtjevi bit će riješeni najkasnije do kraja 2013. godine.

Tekst natječaja dostupan je na slijedećem linku: http://www.branitelji.hr/pregled/javni-poziv-za-mjeru-potpore-zaposljavanja-djece-smrtno-stradalih-zatocenih-ili-nestalih-hrvatskih-branitelja-bez-radnog-iskustva-programa-strucnog-osposobljavanja-i-zaposljavanja-nezaposlenih-hrvatskih-branitelja-i-djece-smrtno-stradalih-zatocenih-ili-nestalih-hrvatskih-branitelja-3041

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 i e-mail adresu: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci