17 svi 2013

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA INVESTrategy

Dana 16. svibnja 2013. godine u Nagykaniszi u organizaciji projektnog partnera Gospodarske i industrijske komora županije Zala održan je drugi sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta INVESTrategy.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera:  AZRA Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o., PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gospodarska i industrijska komora županije Zala iz Mađarske i vodeći partner REDEA regionalna razvojna agencija Međimurje d.o.o.

Teme sastanka bile su benchmarking i analiza stanja vezano za privlačenje izravnih stranih ulaganja u prekograničnu regiju, organizacija studijskog putovanja, izrada marketinške strategije, upute za pripremu izvješća za prvo izvještajno razdoblje.

Na sastanku je predstavljena metodologija prikupljanja podataka nužnih za izradu marketinške strategije prekograničnog područja, te su načelno definirani sektori na kojima će biti naglasak u strategiji. Partner iz Mađarske je upoznao prisutne s planom trodnevnog studijskog putovanja u Pecs i okolicu kako bi se hrvatskim partnerima prezentirala uspješna inozemna ulaganja u Mađarsku u cilju jačanja vlastitih kompetencija u privlačenju inozemnih ulaganja. Projektnim partnerima dat je presjek provedenih projektnih aktivnosti u prvom izvještajnom razdoblju i upute za izradu prvog kvartalnog izvješća.

Projekt INVESTrategy odobren je za sufinanciranje u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Projekt INVESTrategy ima za opći cilj povećati priljev izravnih stranih ulaganja u pogranično područje hrvatskih županija – Međimurske, Varaždinske i  Koprivničko-križevačke županije te mađarske županije Zala. Također, ciljevi projekta su jačanje kapaciteta lokalnih eksperata za privlačenje izravnih stranih ulaganja, definiranje odgovarajućih i učinkovitih alata za promociju investicijskih potencijala pograničnog područja te jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave za komunikaciju s potencijalnim investitorima.

invstrat 1invstrat 2invstrat 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci