22 stu 2012

ODRŽAN 2. INFORMATIVNI SEMINAR „POBOLJŠANJE POSLOVNE KONKURENTNOSTI PUTEM ELEKTRONIČKOG POSLOVANJA“ I 2. RADIONICA NA TEMU „e-RAČUN“

U okviru provedbe projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” Ministarstva poduzetništva i obrta, dana 20. studenog 2012. godine s početkom u 9,30 sati u dvorani PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, održan je informativni seminar na temu „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”  i 2. radionica na temu „e-Račun – internetski servis za elektroničku razmjenu računa te upravljanje cjelokupnim poslovnim procesom izdavanja, zaprimanja te arhiviranja računa”.

Informativni seminar na temu „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” koji ima za cilj informiranje šire javnosti o elektroničkom poslovanju ispred  PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održala je Gordana Kotarščak,  e-trener elektroničkog poslovanja. Prisutnim poduzetnicima predstavila je projekt „e-Poslovanje”, ciljeve projekta, aktivnosti koje su do sada odrađene te predstavila prednosti uvođenja e-poslovanja za male i srednje poduzetnike. Također je predstavljena i informatička oprema u vrijednosti 46.484,91 EUR-a koju je PORA dobila u okviru provedbe ovog projekta, a koja će služiti za održavanje edukacija poduzetnika.

Nakon informativnog seminara,  uslijedila je 2. radionica na temu „e-Račun – internetski servis za elektroničku razmjenu računa te upravljanje cjelokupnim poslovnim procesom izdavanja, zaprimanja te arhiviranja računa”, koju je održala Marina Palašić, koordinator u Centru za elektroničko poslovanje FINA-e. Gospođa Palašić poduzetnicima je objasnila što je to e-Račun, pravnu regulativu, poslovni proces FINA-inog e-Računa, arhitekturu sustava i preduvjete za rad te je demonstrirala rad na sustavu e-Račun. U drugom dijelu radionice  dvadesetak prisutnih poduzetnika praktično je radilo na računalima i isprobalo mogućnosti koje nudi sustav e-Račun.

Sljedeća radionica u okviru provedbe projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” održat će se 03. prosinca 2012. godine u dvorani PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja na temu „Web trgovina – mogućnosti trgovanja putem interneta”.

2. info_seminar_i_2_12. info_seminar_i_2_22. info_seminar_i_2_32. info_seminar_i_2_42. info_seminar_i_2_5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci