24 stu 2014

ODRŽANI 3. INFORMATIVNI SEMINAR ”POBOLJŠANJE POSLOVNE KONKURENTNOSTI PUTEM ELEKTRONIČKOG POSLOVANJA” I 3. RADIONICA NA TEMU ”E-RAČUN”

e-poslovanje-ikona

U okviru provedbe projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” Ministarstva poduzetništva i obrta, dana 21. studenog 2014. godine s početkom u 9,30 sati u dvorani PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, održani su informativni seminar na temu „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” i 3. radionica na temu „e-Račun – internetski servis za elektroničku razmjenu računa te upravljanje cjelokupnim poslovnim procesom izdavanja, zaprimanja te arhiviranja računa”.

Informativni seminar na temu „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održala je djelatnica PORE, koja je ujedno i prisutnim poduzetnicima predstavila dosadašnje aktivnosti i rezultate vezane uz projekt „e-Poslovanje” te ciljeve projekta kao i prednosti uvođenja e-poslovanja za male i srednje poduzetnike.

Nakon informativnog seminara, uslijedila je 3. radionica na temu „e-Račun – internetski servis za elektroničku razmjenu računa te upravljanje cjelokupnim poslovnim procesom izdavanja, zaprimanja te arhiviranja računa”, koju su održale voditeljica Centra e-Poslovanja u FINA-i gđa Andreja Kajtaz i koordinatorica u Centru za elektroničko poslovanje FINA-e, gđa Marina Palašić. Gospođa Kajtaz poduzetnicima je objasnila procese vezane uz e-Potpis i njegovu primjenu u Republici Hrvatskoj te objasnila što je to e-Račun, pravnu regulativu, poslovni proces FINA-inog e-Računa, arhitekturu sustava i preduvjete za rad, dok je gospođa Palašić poduzetnicima demonstrirala rad na sustavu e-Račun.

Radionici je prisustvovalo dvadeset i pet poduzetnika, koji su dobili priliku praktično isprobati mogućnosti koje nudi sustav e-Račun te izraditi „svoj” e-Račun.

IMG 4569IMG 4576IMG 4598IMG 4623IMG 4636

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci