26 tra 2012

U OKVIRU PROJEKTA I3CT ODRŽAN IKT DAN U ČAKOVCU

IPA

 

 

 

 

U srijedu, 25. travnja 2012. godine u Čakovcu je održan IKT dan – Dan informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Događanje je održano u okviru provedbe projekta I3CT koji se provodi temeljem drugog natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., a osnovni mu je cilj povećanje zajedničkog istraživačkog, razvojnog i inovacijskog kapaciteta pograničnog područja.

i31i32

Cilj IKT dana bila je promocija informacijsko-komunikacijskih tehnologija u pograničnom području, pružanje podrške razvoju inovativnog poduzetništva u sektoru informacijsko-komunikacijskih tehnologija te unapređenje suradnje informatičkih poduzeća u pograničnom području.

i33i34

Na IKT danu svim prisutnima se uvodno obratio župan Međimurske županije gospodin Ivan Perhoč, dok su ostali govornici bili predstavnici Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. koji su ukratko prezentirali projekt I3CT, predstavnici Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje, predstavnici Međimurskog IT Clustera kao i predstavnici ICT tvrtke Infinum d.o.o.

i35i36

Osim navedenih prezentacija, u okviru IKT dana održan je i niz poslovnih B2B sastanaka poduzetnika iz područja informacijsko-komunikacijskog sektora koji su imali priliku povezati se kao i prezentirati svoje proizvode i usluge te pronaći eventualne poslovne partnere.

i37i38

i39i30

IKT dan organiziran je od strane Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje kao Glavnog korisnika u projektu I3CT, zatim Tehnološko Inovacijskog centra Međimurje d.o.o., Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o., Međimurskog IT Clustera i ostalih projektnih partnera: Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja te Sveučilišta Pannonia – Kampusa u Nagykanizsi i Pannon Novum iz Mađarske.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci