30 ožu 2012

U ĐURĐEVCU ODRŽAN 6. PO REDU SAJAM POSLOVA

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci, Grada Đurđevca, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Hotela Picok d.o.o. Đurđevac, HGK-Županijske komore Koprivnica, HOK-Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Križevačkog poduzetničkog centra, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Udruženja obrtnika Đurđevac, Udruženja obrtnika Koprivnica, Udruženja obrtnika Križevci, Zavoda za socijalnu skrb u Koprivničko-križevačkoj županiji, Područni centar za socijalnu skrb Đurđevac, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca u četvrtak 29. ožujka 2012. godine održan je 6. po redu Sajam poslova u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ove godine sajam je održan u Đurđevcu, u prostoru Doma kulture.

Svečano otvaranje Sajma poslova započelo je u 10,00 sati, a prisutnima su se prigodnim pozdravnim riječima obratili gospođa Jadranka Čapalija, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci, domaćin gradonačelnik grada Đurđevca gospodin Slavko Gračan i gospodin Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije koji je i otvorio ovogodišnji Sajam.

Jedan od ciljeva ovogodišnjeg sajma je usmjeriti pažnju sudionika na važnost predstavljanja kompetencija s ciljem povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

Sajam poslova namijenjen je nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, poslodavcima, studentima, maturantima, učenicima završnih razreda osnovnih škola, te osobama koje žele graditi svoju karijeru.

Nakon svečanog otvorenja slijedio je bogati program Sajma koji je ove godine ponudio slijedeće sadržaje: predstavljanje poslodavaca i institucija na pultovima, dva okrugla stola, predstavljanje mogućnosti korištenja računalnog programa „Moj izbor”, info točka „Mobilnost radne snage”. Prvi Okrugli stol bio je na temu „Mobilnost radne snage u prekograničnom području Mađarska-Hrvatska”. Cilj ovog okruglog stola bio je prezentirati mogućnosti i primjere dobre prakse mobilnosti u prekograničnom području Mađarska-Hrvatska. Projektne aktivnosti koje su vezane uz projekte na navedenu temu predstavili su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Križevci, Grad Koprivnica, Grad Kaposvar, Grad Križevci i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je na ovom Okruglom stolu održala prezentaciju projekta „MOBILE REGION”, čija je provedba formalno završila 31. kolovoza 2011. godine. Drugi Okrugli stol bio je na na temu „Postupak izbora budućih zaposlenika i važnost pripreme za razgovor s potencijalnim poslodavcem”, a na njemu su svoja iskustva sa kandidatima za posao predstavile tvrtke Rasco d.o.o. Kalinovac i Belupo d.d. Koprivnica.

Na ovogodišnjem Sajmu poslova predstavilo se 40 izlagača, poslodavaca, obrazovnih institucija, partnera u organizaciji, te predstavnika civilnog sektora.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je i ove godine sudjelovala kao izlagač na Sajmu poslova, te je na svom izlagačkom prostoru predstavila svoje aktualne aktivnosti, kao i tekuće i nadolazeće projekte i seminare koje će provoditi tijekom 2012. godine.

 

SP1SP2SP3SP4SP5SP6SP7SP8SP9

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci