02 tra 2012

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO JE PROGRAM POTICANJA DJELOVANJA STRUKOVNIH UDRUGA I DRUGIH NEPROFITNIH ORGANIZACIJA U PODRUČJU TURIZMA U 2012. GODINI

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma u 2012. godini pod nazivom ZAJEDNO ZA KONKURENTNOST.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva za sufinanciranje projekata u 2012. godini kojima se unaprjeđuje tržišna konkurentnost hrvatskog turizma kroz stručne i obrazovne programe.

Korisnici programa mogu biti udruge/ustanove registrirane u Republici Hrvatskoj: strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu, udruge građana s projektima iz područja turizma i ugostiteljstva te ustanove za obrazovanje koje obavljaju djelatnost bez stjecanja dobiti.

Najveći iznos koji se može zatražiti i odobriti za pojedini projekt je 600.000,00 kn.

Bespovratna sredstva mogu se koristiti isključivo za projekte u 2012. godini.

Sredstva su namijenjena za: sufinanciranje izrade projektne dokumentacije udruge/ustanove za korištenje sredstava EU fondova u području turizma, programe stručnog usavršavanja postojećeg kadra članica udruga, seminare i radionice namijenjene članovima/članicama udruga tematski orijentirani na poslovanje (novi propisi, smjernice EU i dr.), radionice namijenjene potencijalnim dionicima turističkog sektora o mogućnostima uključivanja u turističku djelatnost (seoski, avanturistički, zdravstveni turizam itd.), stručni skupovi i istraživački projekti na temu kvalitete turističke ponude, projekti izrade stručnih priručnika u području turizma i ugostiteljstva.

Neće se odobravati zahtjevi za projekte koje se već financiraju iz državnog proračuna.

Bespovratna sredstva ne mogu se koristiti za: kupnju vozila, uređenje poslovnog prostora, izradu Internet stranica, nabavu opreme (osobna računala i sl.), plaće zaposlenika udruge, materijalne troškove (režijski troškovi, troškovi uredskog materijala, troškovi usluge komunikacije, usluge najma prostora i dr.)

Na javni poziv mogu se javiti udruge/ustanove registrirane u Republici Hrvatskoj i to: strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu, udruge građana s projektima iz područja turizma i ugostiteljstva te ustanove za obrazovanje koje obavljaju djelatnost bez stjecanja dobiti.

Javni poziv otvoren je do 30. travnja 2012. godine.

Cjelokupan tekst natječaja možete pronaći na web stranici Ministarstva turizma http://www.mint.hr/UserDocsImages/120328-udruge-P.pdf, a za sve ostale informacije obratite se u PORU Razvojnu Agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048 621 978 te e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci