29 ožu 2012

ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA SAJAMSKOJ IZLOŽBI PROIZVODI HRVATSKOG SELA

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine organizira zajednički nastup izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije na 11. po redu sajmu Proizvodi hrvatskog sela koji će se održati na prostoru jezera Bundek u Zagrebu od 30. ožujka do 1. travnja 2012. godine.

Proizvodi hrvatskog sela specijalizirana je sajamska priredba na kojoj se izlažu, promoviraju i prodaju tradicijski proizvodi hrvatskog sela – hrana, pića, rukotvorine i suveniri koju svake godine obiđe više od 20 tisuća posjetitelja.

Osim promotivno-prodajnog dijela, ovogodišnji Proizvodi hrvatskog sela ponudit će i posebno atraktivnu 6. izložbu hrvatskih pasmina domaćih životinja, Bambino kup, ocjenjivanje izloženih proizvoda te pripremanje i kušanje hrvatskih tradicionalnih jela.

Novitet ovogodišnje priredbe je izložba tradicionalnih slastica Slatka Hrvatska, a tijekom održavanja sajma nastupit će više kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava.

Cilj sajma je omogućiti posjetiteljima degustaciju i kupnju tradicijskih domaćih proizvoda, pomoći proizvođačima hrvatskih tradicijskih proizvoda u promociji i prodaji njihovih proizvoda, obogatiti domaću turističku ponudu atraktivnom manifestacijom na kojoj strani turisti mogu upoznati okuse i mirise Hrvatske i dio njezinog kulturnog naslijeđa kroz proizvode kućne radinosti, tradicijskih obrta te nastupe kulturno-umjetničkih društava, kao i upoznavanje predškolske i školske djece s hrvatskim tradicionalnim proizvodima te hrvatskim pasminama domaćih životinja.

Na ovogodišnjim Proizvodima hrvatskog sela svoje će proizvode predstaviti ukupno 37 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije za koje će nastup biti besplatan, a troškove izložbenog prostora financirat će PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 11. po redu sajamsku priredbu Proizvodi hrvatskog sela, kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci