16 velj 2012

ODRŽAN TREĆI INFO DAN I RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS

U okviru provedbe projekta EU Compass, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorje je u srijedu, 15. veljače 2012. godine u zgradi Koprivničko-križevačke županije održala treći informativni dan i radionicu za razradu projektnih prijedloga za predstavnike jedinica lokalne samouprave, obrazovnih institucija i udruga civilnog društva s područja Koprivničko-križevačke županije.

Informativnom danu i radionici prisustvovalo je 30-ak predstavnika jedinica lokalne samouprave, osnovnih, srednjih škola, visokog učilišta i udruga civilnog društva iz Koprivničko-križevačke županije, kao i predstavnica projektnog partnera Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Varaždin. Info dan i radionica organizirani su s ciljem informiranja i edukacije o trenutno objavljenom trećem po redu javnom pozivu u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Na informativnom danu predstavljen je projekt EU Compass, zatim su održane prezentacije na teme mogućnosti korištenja sredstava iz pretpristupnih fondova EU za potencijalne prijavitelje iz Hrvatske te su prezentirani i svi objavljeni EU natječaji. Također je detaljno predstavljen treći javni poziv u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.; svi kriteriji prijave na natječaj, prihvatljivi troškovi, potrebna dokumentacija i mogućnosti prijave projektnih prijedloga, zatim provedba projekata i priprema kvartalnih izvješća. Na radionici za razradu projektnih ideja detaljno je prezentiran Prijavni obrazac (Application Form), a na primjeru konkretne projektne ideje.

Tijekom prezentacije svi prisutni imali su priliku postavljati pitanja vezana uz sam natječaj, kao i uz popunjavanje potrebne prijavne dokumentacije.

Održana radionica posljednja je od ukupno tri radionice koje je PORA Razvojna agencija organizirala u okviru provedbe projekta EU Compass, a na teme prezentacija otvorenih natječaja za potencijalne prijavitelje iz Hrvatske.

PORA Razvojna agencija u okviru provedbe projekta EU Compass u nadolazećem periodu održat će još jednu radionicu na temu PCM-a (Upravljanje projektnim ciklusom) kako bi buduće prijavitelje projekata detaljno upoznala s metodologijom pripreme projekata.

Cilj projekta EU Compass je informirati potencijalne prijavitelje u pograničnom području o otvorenim natječajima, mogućnostima pripreme i provedbe projekata sufinanciranih EU sredstvima. Glavni korisnik projekta je Zaklada županije Zala za promociju poduzetništva, a projektni partneri su Poduzetnički centar Županije Somogy, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, HGK Županijska komora Varaždin, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i PORA Razvojna agencija. Ukupna vrijednost projekta je 200.487,93 EUR.

EUCOMPASS 15022012 1EUCOMPASS 15022012 2EUCOMPASS 15022012 3EUCOMPASS 15022012 4EUCOMPASS 15022012 5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci