16 velj 2012

NAJAVA ODRŽAVANJA ZAVRŠNE KONFERENCIJE PO PROJEKTU “e-POSLOVANJE”

Najava završne konferencije po projektu "e-Poslovanje"

 

„e-Poslovanje mijenja svijet”

 

Konferencija „e-Poslovanje mijenja svijet”, kojom se obilježava završetak projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”, održat će se 1. ožujka 2012. u dvorani Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu, s početkom u 9 sati.

Kroz 22 mjeseca, za vrijeme trajanja projekta, u deset odabranih poduzetničkih potpornih institucija, održane su brojne radionice i edukacije za male i srednje poduzetnike diljem Hrvatske s ciljem da ih se potakne na primjenu elektroničkog poslovanja u njihovom poslovanju. Za hrvatske poduzetnike tim stručnjaka pripremio je i poseban priručnik o elektroničkom poslovanju koji će na konferenciji biti predstavljen.

Završnu konferenciju organiziraju Ministarstvo poduzetništva i obrta te Delegacija Europske unije u RH. Projekt je počeo s provedbom u svibnju 2010. godine, financiran u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA IIIC 2007—2011., te je ukupno vrijedan 1,4 milijuna eura.

Na konferenciji će uzvanicima govoriti Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Radoslaw Piontek, direktor projekta (Ecorys Polska), Suzana Vračević, voditeljica projekta (Ministarstvo poduzetništva i obrta) te Leszek Jakubowski, voditelj projektnog tima (Ecorys Polska). Cilj je ove konferencije pokazati i primjere dobre prakse i javno predstaviti poduzetnike koji su u primjenom elektroničkog poslovanja postigli značajan poslovni uspjeh.

U multimedijalnom dijelu konferencije, uz pomoć OoVoo internetske aplikacije, sudjelovat će dva poduzetnika. Uživo iz Londona sudionicima će svoja iskustva u e-poslovanju prezentirati Sophie Schoengruber, a o hrvatskim će iskustvima govoriti poduzetnik Stjepan Čajić iz TPZ- a Zagreb.

Na kraju konferencije, u formi panel rasprave, voditeljica projekta i voditelj projektnog tima diskutirat će s predstavnicima poduzetničkih potpornih institucija.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja jedna je od 10 poduzetničkih potpornih institucija na nivou Republike Hrvatske koja je sudjelovala u projektu.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci