16 sij 2012

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “UMREŽAVANJE ZA BOLJI SUSTAV CJELOŽIVOTNOG UČENJA“

U okviru provedbe projekta „Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja” u petak 13. siječnja 2012. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Koprivnica održana je Završna konferencija projekta. Projekt je proveden u okviru IV. komponente IPA Programa – Razvoj ljudskih potencijala, a ukupna vrijednost mu je 76.082,87 EUR-a.
Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Križevci, a projektni partneri su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Udruženje obrtnika Koprivnica.

Prije početka Završne konferencije održana je konferencija za medije na kojoj su bili prisutni predstavnici svih projektnih partnera. Cilj konferencije za medije bio je prezentirati široj javnosti sve aktivnosti provedene u okviru navedenog projekta kao i ostvarene projektne rezultate. Ujedno je istaknuta važnost cjeloživotnog učenja umrežavanjem svih relevantnih institucija u Koprivničko-križevačkoj županiji putem formiranja klastera kao i usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada.

Prilikom otvaranja Završne konferencije prisutnima su se prigodnim riječima obratili pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci gospođa Jadranka Čapalija i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Sobota  koji je ujedno otvorio konferenciju.

Pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci gospođa Jadranka Čapalija je dala kratki osvrt na projekt i naglasila kako je cilj projekta bio povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih osoba putem unapređenja sustava cjeloživotnog učenja u Koprivničko-križevačkoj županiji i stvaranjem klastera čiji su članovi ukupno 25 institucija s područja Koprivničko-križevačke. Ciljnu skupinu dugotrajno nezaposlenih osoba činilo je ukupno 47 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije koje su završile trogodišnju srednju školu za zvanja frizer/frizerka (12 osoba), prodavač/prodavačica (20 dugotrajno nezaposlenih osoba) te 15 dugotrajno nezaposlenih osoba koje su motivirane za samozapošljavanje. Tijekom provedbe projekta dugotrajno nezaposlene osobe imale su priliku informirati se o mogućnostima samozapošljavanja te usvršiti svoja znanja i vještine kroz programe usklađene s potrebama tržišta rada.

Predstavnici svih partnera uključenih u projekt dali su kratak pregled svih provedenih aktivnosti u projektu.

Renata Gucek ispred Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, Područna služba Križevci prezentirala je strateške dokumente osnovanog Klastera za razvoj i unapređivanje cjeloživotnog učenja dok je gospodin Josip Nakić Alfirević ispred Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica istaknuo je važnost navedenog osnovanog klastera za razvoj sustava cjeloživotnog učenja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Gordana Kotarščak ispred PORE Razvojne agencije predstavila je sve aktivnosti koje je PORA kao projektni partner provodila u projektu. Jedna od glavnih aktivnosti PORE bila je organizacija i provođenje motivacijsko-informativne radionice na temu samozapošljavanja koja je održana 13. i 14. rujna  2011. godine u Koprivnici. Radionici je prisustvovalo 16 nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije koje su dobile sve potrebne informacije vezane uz mogućnosti pokretanja vlastitog poduzetničkog pothvata. PORA je također u okviru projekta izradila brošuru pod nazivom „Vodič za poduzetnike početnike-Pregled pravnih oblika organiziranja poduzetništva“ koji na jednom mjestu sadržava sve potrebne informacije vezane uz mogućnosti pokretanja vlastitog posla.

Ksenija Krušelj ispred Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica predstavila je program usavršavanja kojem su prisustvovali dugotrajno nezaposleni frizeri i prodavači, a putem kojeg su unaprijedili neverbalnu komunikaciju i poslovni bonton kao vještine koje će im pomoći u traženju posla.

Jasmina Markota ispred Udruženja Obrtnika Koprivnica prezentirala je ulogu Udruženja kao partnera na području organizacije praktičnih vježbi za frizere kao ciljanu skupinu u projektu. Također je predstavljen i CD izrađen u okviru projekta na kojem su prikazane praktične vještine koje su nezaposleni frizeri uključeni u projekt stekli u okviru projekta u frizerskim salonima u Koprivnici.
Predstavljena je i web stranica projekta www.net4III.com.hr na kojoj su dostupne sve informacije vezane uz projekt, pregled svih održanih radionica, strateški dokumenti Klastera kao i sve brošure i materijali izrađeni u okviru provedbe projekta.

Na završetku konferencije predstavnici svih projektnih partnera podijelili su polaznicima održanih radionica potvrde o završenim usavršavanjima znanja i vještina koje će im zasigurno pomoći i dati prednost pri pronalasku zaposlenja.

 

 

zkumr1zkumr3zkumr4zkumr5zkumr6zkumr7zkumr8

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci