21 ruj 2011

ODRŽANA DRUGA PO REDU KONFERENCIJA ZA MEDIJE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „UMREŽAVANJE ZA BOLJI SUSTAV CJELOŽIVOTNOG UČENJA”

U srijedu, 21. rujna 2011. godine u prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Križevci održana je druga po redu konferencija za medije u okviru provedbe projekta „Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja”. Projekt se provodi u okviru IV. komponente IPA Programa – Razvoj ljudskih resursa, a ukupna vrijednost mu je 76.082,87 EUR.

Cilj konferencije za medije bio je prezentirati široj javnosti aktivnosti provedene u okviru navedenog projekta. Svim nazočnima se ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci kao Vodećeg partnera u projektu obratila pročelnica Jadranka Čapalija koja je naglasila važnost provedbe ovakvog projekta, kao i važnost osnovanog klastera za cjeloživotno učenje koji uključuje 24 institucije, a čiji je cilj unapređenje i razvoj sustava cjeloživotnog učenja na području Koprivničko-križevačke županije.

Cjelokupni projekt, do sada provedene kao i aktivnosti koje predstoje prezentirala je rukovoditeljica Odjela posredovanja i pripreme za zapošljavanje HZZ Područne službe Križevci Vesna Kuterovac. Ispred Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica kao projektnog partnera ravnatelj Josip Nakić Alfirević i voditeljica obrazovanja Ksenija Krušelj prezentirali su edukacije za dugotrajno nezaposlene prodavače i frizere koje će se realizirati u listopadu ove godine, a čiji je cilj unapređenje njihovih vještina i kompetencija.

Predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prezentirala je sve aktivnosti u koje je tijekom provedbe projekta bila uključena PORA kao projektni partner, te je posebno naglasila održanu motivacijsko-informativnu radionicu na kojoj je prisustvovalo 16 dugotrajno nezaposlenih osoba, čiji je organizator i izvođač u suradnji s Udruženjem obrtnika Koprivnica bila PORA. Navedena motivacijsko-informativna radionica održana 13. i 14. rujna 2011. godine imala je za cilj unaprijediti znanja i kompetencije dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije vezane uz samozapošljavanje. Osnovna tema radionice bila je kako započeti vlastiti posao, odnosno polaznici su dobili sve potrebne informacije o pokretanju vlastitog posla i samostalnom ulasku u svijet poduzetništva.

Jasmina Markota ispred Udruženja obrtnika Koprivnica ukratko je prezentirala sadržaj edukacija za dugotrajno nezaposlene prodavače i frizere s područja Koprivničko-križevačke županije, te je naglasila kako će nakon edukacije koja će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica polaznici proći i praktični dio edukacije, kako bi se upoznali s novim trendovima i znanjima, te na taj način unaprijedlili svoje kompetencije i stekli prednost koja će im olakšati zapošljavanje.

Na kraju konferencije za medije svim nazočnima se obratio Kristijan Plačko, jedan od polaznika već spomenute motivacijsko-informativne radionice koju je organizirala PORA, a koji je iznio svoja pozitivna iskustva i znanja koja je stekao na navedenoj radionici, koja će mu pomoći pri pokretanju vlastitog posla. Zahvalio se PORI Razvojnoj agenciji i Udruženju obrtnika Koprivnica na svim informacijama i znanjima koje je stekao sudjelovanjem na radionici, koja će mu biti vrlo korisna pri pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci