12 srp 2011

U OKVIRU PROJEKTA INNOINVEST ODRŽAN PRVI PRIPREMNI SASTANAK

 

U okviru provedbe projekta INNOINVEST odobrenog za sufinanciranje u okviru drugog natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., u ponedjeljak, 11. srpnja 2011. godine, u Osijeku je održan prvi pripremni sastanak svih projektnih partnera.

 
Cilj projekta je analiza inovacijskog potencijala u projektnom području kako bi se definirale komparativne prednosti i pružila potpora donositeljima odluka, te je jedan od ciljeva i zajednička promocija prekograničnog područja za potencijalne investitore.
 
INNOInvest
 
Partneri u projektu su Sveučilište u Pečuhu, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o., VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA d.o.o., Pannon Novum Regionalna inovacijska agencija Zapadnog Zadunavlja, Poduzetnički centar Pakrac d.o.o. Vodeći partner u projektu je Regionalna inovacijska agencija Južnog Zadunavlja, Pécs, Mađarska.
 
Aktivnosti projekta su: izrada regionalne analize o inovacijskom potencijalu u pograničnom području, izrada zajedničkog akcijskog plana, uspostavljanje online prekogranične baze podataka odnosno platforme za inovativne aktere u pograničnom području.

Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 193.808,91 EUR-a.

Prvom pripremnom sastanku prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera, te su se predstavili kratkim prezentacijama. Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja kao projektnog partnera, Gordana Kotarščak ukratko je predstavila PORU, te projektne aktivnosti PORE u projektu INNOINVEST. Nakon predstavljanja projektnih partnera uslijedila je rasprava o financijskim izvještajima projekta, odgovornostima i aktivnostima svih projektnih partnera, te o dizajnu logo-a za projekt i o datumu i programu Kick-off konferencije koja se očekuje u rujnu ove godine čime će i formalno započeti implementacija projekta INNOINVEST.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci