04 srp 2011

DRŽAN RADNI SASTANAK U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA AICPR ZA NAPREDNI ČETVRTI STANDARD

U okviru provedbe projekta „Napredni razvoj investicijskog okruženja“ (Advanced Investment Certification Programme for Regions – AICPR), 04. srpnja 2011. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak na temu politike javnog zagovaranja županije u cilju privlačenja stranih ulaganja.

Koordinator ovog projekta na području Koprivničko-križevačke županije je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja koja aktivno sudjeluje u svim standardima: Naprednom informacijskom, Naprednom imovinskom, Naprednom marketinškom standardu, te Outreach programu. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja će kroz projekt provesti aktivnosti kojima će se zadovoljiti uvjeti za naprednu certifikaciju i prilagodbu županije najnovijim trendovima u području stranih ulaganja.

AICPR 

AICPR

Sastanku su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, PORE, Grada Koprivnice, Općine Koprivnički Ivanec, Križevačkog poduzetničkog centra, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te Maja Hranilović, konzultant na projektu AICPR. Sastanak je pozdravnim riječima otvorila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i istaknula sve napore koje su županija i PORA uložili u provedbu projekta. Također je istaknula da je 10. lipnja 2011. godine potpisan sporazum o uspostavi „One Stop Service Centra“, gdje su još jednom, predstavnici svih relevantnih institucija, lokalne i regionalne samouprave udružili snage kada je u pitanju privlačenje izravnih stranih ulaganja i promocija Koprivničko-križevačke županije, te rekla kako se nada i budućoj suradnji kod provođenja aktivnosti za privlačenje stranih ulaganja u Koprivničko-križevačku županiju. Zamjenik župana Darko Sobota također je pozdravio sve nazočne i istaknuo kako županija ulaže sve napore u području privlačenja izravnih stranih ulaganja, kao i spremnost svih partnera i dionika uključenih u AICPR program za poboljšanje privlačenja stranih ulaganja. Nakon uvodnih riječi Maja Hranilović održala je prezentaciju o politici zagovaranja u AICPR projektu i politikama zagovaranja u cjelini.

AICPR 

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac dao je pregled stranih ulagača na području Koprivničko-križevačke županije, te naglasio njihovu stratešku važnost. Biserka Golubić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje istaknula je zadovoljstvo što je i Hrvatski zavod za zapošljavanje jedan od partnera u provedbi ovog projekta budući da i oni sami također imaju vrlo dobru suradnju sa stranim i domaćim poslodavcima.  

AICPR

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci