30 lip 2011

PROJEKT MOBILE REGION – ODRŽANE TRI RADIONICE ZA POSLODAVCE

U okviru provedbe projekta MOBILE REGION u srijedu, 29. lipnja 2011. godine u Čakovcu i Varaždinu i u četvrtak, 30. lipnja 2011. godine u Koprivnici održane su tri radionice za poslodavce. Radionice su održane u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, te projektnih partnera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih službi Čakovec, Varaždin i Križevci.
 
Mobile region
 
Cilj radionica bila je prezentacija mogućnosti korištenja sredstava EU za poduzetnike iz Hrvatske, te i prezentacija mogućnosti za obavljanje djelatnosti na EU tržištu, a na primjeru Republike Mađarske. Treningu su prisustvovali poduzetnici s područja Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.
 

Mobile region

Na početku radionice u Čakovcu svim nazočnima prigodnim se riječima obratila voditeljica projekta gđa Marina Kodba ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Čakovec, koja je ujedno i ukratko prezentirala tržište rada u Međimurskoj županji. U Varaždinu se svima obratila gđa Jasenka Hutinski, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Varaždin.

Mobile region
 
Zatim je na sve tri radionice gđa Senada Ranilović, predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja svim nazočnima ukratko predstavila projekt MOBILE REGION. Slijedeća tema obuhvaćala je prezentaciju o mogućnostima korištenja EU fondova za poduzetnike iz RH u okviru koje su poduzetnicima predstavljeni programi CIP i FP7 namijenjeni upravo jačanju konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika.
 

Mobile region

Na radionici u Varaždinu prezentaciju o tržištu rada u Varaždinskoj županiji s naglaskom na mobilnost radne snage održala je gđa Jasenka Hutinski, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Varaždin. Prezentaciju na istu temu na radionici u Koprivnici održao je gospodin Dražen Ištvanović, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci.

Mobile region

Nakon toga je na svim radionicama prezentaciju o mogućnostima za pokretanje poslovanja za poslodavce iz Hrvatske u Republici Mađarskoj održala gđa Renata Fullérné Verger, predstavnica projektnog partnera Trgovačke i industrijske komore županije Zala iz Mađarske. U Čakovcu i Varaždinu je također gospodin Attila Matics iz Trgovačke i industrijske komore županije Zala  prisutnima prezentirao sustav oporezivanja u Republici Mađarskoj, kao i sve doprinose i davanja poslodavaca koja su prisutna u Mađarskoj.

 
Na radionicama su razmijenjena iskustva hrvatskih i mađarskih partnera o mogućnostima poslovanja na EU tržištu, dok su poslodavci imali priliku čuti mnogo korisnih i aktualnih informacija vezanih uz poslovanje na EU tržištu.
 

Mobile region

U okviru provedbe projekta MOBILE REGION također će se održati završna konferencija projekta krajem kolovoza 2011. godine u Koprivnici, na kojoj će se prezentirati sve aktivnosti provedene tijekom 16 mjeseci provedbe projekta, kao i svi ostvareni rezultati.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci