04 srp 2011

DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2011. GODINE

 

Ovogodišnji, sedmi po redu Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu 9. srpnja 2011. godine na već tradicionalnoj lokaciji središnjeg gradskog trga – Zrinskog trga u Koprivnici, a u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Hrvatske poljoprivredne komore, Podravke d.d., Hrvatskog agronomskog društva – Agronomskog društva Koprivnica, Udruge proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Dan povrća je središnja manifestacija posvećena promociji povrćarske proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji koja u svom sedmogodišnjem kontinuitetu održavanja okuplja izlagače iz cijele županije s ciljem promicanja vrijednosti razvoja domaće povrtlarske proizvodnje i prerade povrća.

Uz promotivno-prodajnu izložbu povrća, manifestacija nudi i stručna predavanja na aktualne teme iz područja povrtlarstva, obilazak poljoprivrednih površina zasađenih povrćem, te podjelu priznanja za najljepše uređeni izložbeni prostor.

Proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije izlagat će i prodavati svoje proizvode na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, u subotu 9. srpnja 2011. godine u vremenu od 9,00 do 14,00 sati, a stručna predavanja održavat će se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta na Trgu bana Jelačića u Koprivnici u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Nakon stručnih predavanja za sve sudionike bit će organiziran obilazak povrćarske proizvodnje obrta „Uzgoj, proizvodnja i prodaja voća i povrća“, vlasnice Vesne Tudić u Kozarevcu.

U okviru ove manifestacije tiskat će se i katalog proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije s podacima o vrsti i količini proizvodnje te načinu plasmana u kojem će ih se predstaviti ukupno 99. 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci