22 stu 2011

PROJEKT MOBILE REGION

UKRATKO O PROJEKTNIM PRIJEDLOZIMA ODOBRENIM ZA SUFINANCIRANJE U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čiji je prvi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga objavljen 26. ožujka 2009. godine PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja uspješno je odobreno za sufinaciranje ukupno 5 projektnih prijedloga u kojima PORA sudjeluje kao projektni partner i partner suradnik u suradnji s mađarskim i hrvatskim partnerima.

PROJEKT MOBILE REGION – Unapređenje i razvoj tržišta rada u pograničnom području

Mobile region

Vodeći partner bila je Međimurska županija.

Projektni partneri bili su: Regionalni centar za rad Zapadnog Zadunavlja, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Varaždin i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.
Partneri suradnici su Udruga mikro regije Hevizi, Udruga općine Keszthely i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Križevci.

Cilj projekta bio je unaprijediti mobilnost radne snage na prekograničnom tržištu rada kroz uspostavu regionalnog portala za zapošljavanje i jačanje kapaciteta potpornih institucija na tržištu rada u prekograničnom području.

Projektne aktivnosti obuhvaćale su usklađivanje statističkih podataka na tržištu rada u prekograničnom području, izradu zajedničke studije o kretanjima i potrebama na tržištu rada, organizaciju i održavanje 20 radionica za potporne institucije na tržištu rada, za nezaposlene, zaposlene, učenike i roditelje, organizacija 4 sajma poslova u Hrvatskoj i Mađarskoj, organizacija konferencije o prekograničnom tržištu rada i tiskanje promotivnih materijala o projektu.

Projekt je trajao ukupno 16 mjeseci (01. svibnja 2010. godine – 31. kolovoza 2011. godine).

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 211.714,00 EUR, dok je proračun PORE iznosio 14.366,00 EUR.

MOBILE REGION – PORTAL O ZAPOŠLJAVANJU

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci