26 lip 2011

PROJEKT MOBILE REGION-ODRŽAN MAĐARSKO-HRVATSKI TRENING ZA POSLODAVCE O TRŽIŠTU RADA

U okviru provedbe projekta MOBILE REGION u ponedjeljak, 27. lipnja 2011. godine u prostorima Tehničke škole u Nagykanizsi održan je mađarsko-hrvatski trening za poslodavce o tržištu rada, a u organizaciji Trgovačke i industrijske komore županije Zala, kao projektnog partnera. Na treningu je prisustvovalo ukupno 15 sudionika, poduzetnika iz Mađarske.
Na početku treninga svima nazočnima se prigodnim riječima obratila gđa Fullérné Verger Renata kao predstavnica projektnog partera. Zatim je o ljudskim resursima i poduzetničkom menadžmentu za mala poduzeća govorila gđa Bátoriné Dr. Vránics Gizella, vanjski suradnik Panonskog sveučilišta.
 
 
Nakon toga je gđa Gordana Kotarščak ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održala prezentaciju o pravnim oblicima organiziranja poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Osnovni cilj prezentacije bilo je upoznavanje mađarskih poduzetnika s mogućnostima bavljenja poduzetničkom djelatnosti u Republici Hrvatskoj.
 
 
 
Na kraju treninga gđa Fullér Verger Renata ispred Trgovačke i industrijske komore županije Zala predstavila je web stranicu projekta MOBILE REGION, te je ujedno i pozvala sve prisutne da prate novosti i služe se navedenim web portalom u svom svakodnevnom radu.
 
 
U okviru provedbe projekta MOBILE REGION u Hrvatskoj će se također održati radionice za poduzetnike na temu „Uvjeti poslovanja na tržištu s naglaskom na pokretanje posla u Republici Mađarskoj“, a u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, te projektnih partnera iz Hrvatske – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih službi Čakovec, Varaždin i Križevci. Cilj radionica je prezentacija mogućnosti korištenja sredstava EU za poduzetnike iz Hrvatske, kao i prezentacija mogućnosti za obavljanje djelatnosti na EU tržištu, a na primjeru Republike Mađarske.

Radionice će se održati prema slijedećem rasporedu: 29. lipnja 2011. godine u Varaždinu i Čakovcu, u prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s početkom u 10,00 odnosno 13,30 sati, a 30. lipnja 2011. godine u Koprivnici, u prostorima Koprivničko-križevačke županije s početkom u 09,30 sati.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci