28 kol 2011

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA MOBILE REGION

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u petak, 26. kolovoza  2011. godine u restoranu „Štagelj“ u Koprivnici svečano je obilježen završetak projekta MOBILE REGION koji je sufinanciran iz IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 211.714,00 EUR-a, od čega je 85% sufinancirano iz IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Projekt je trajao 16 mjeseci, odnosno u razdoblju od svibnja 2010. godine do kolovoza 2011. godine.

Završna konferencija projekta Mobile Region 

Prije samog početka konferencije održana je i kratka konferencija za predstavnike hrvatskih i mađarskih medija kojoj je uz predstavnike svih projektnih partnera prisustvovala voditeljica Zajedničkog Tehničkog Tajništva iz Budimpešte Diána Rózsa, programski i komunikacijski menadžer Tvrtko Čelan, zatim župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predsjednik županijske skupštine Međimurske županije Petar Novački, te državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva Tihana Kraljić. Predstavnici projektnih partnera dali su kratak pregled projekta, te istakli njegov doprinos razvoju pograničnog područja.

 

Završna konferencija projekta Mobile Region

Završnoj konferenciji projekta prisustvovalo je pedesetak sudionika kojima su se uvodnom riječi obratili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zatim predsjednik županijske skupštine Međimurske županije gospodin Petar Novački, te državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gospođa Tihana Kraljić.

Završna konferencija projekta Mobile Region 

Diána Rózsa, voditeljica Zajedničkog Tehničkog Tajništva predstavila je IPA Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., dok je Tvrtko Čelan prezentirao iskustva o provedenim aktivnostima na hrvatskoj strani programskog područja.

 
 
Završna konferencija projekta Mobile Region
 
Završna konferencija projekta Mobile Region 

Aktivnosti i rezultate ostvarene  tijekom 16 mjeseci provedbe projekta MOBILE REGION prezentirao je Darko Radanović, viši stručni suradnik za Europske integracije Međimurske županije.

Završna konferencija projekta Mobile Region 

Svoja iskustva i rezultate u provedbi projekta prezentirali su predstavnici svih projektnih partnera; Gábor Tódor, projekt menadžer Centra za rad Vladinog ureda županije Zala, Jasenka Hutinski, pročelnica HZZ-a Područne službe Varaždin, Melita Levačić, rukovoditeljica odjela za provođenje projekata HZZ-a Područne službe Čakovec, Fullérné Verger Renata, voditeljica odjela za strukovno obrazovanje Trgovačke i industrijske komore županije Zala, te Gordana Kotarščak, voditeljica financija i poticanja poduzetništva i ulaganja ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Završna konferencija projekta Mobile Region 

Završna konferencija projekta Mobile Region

Završna konferencija projekta Mobile Region

Jedna od najznačajnijih projektnih aktivnosti bila je i izrada web portala na kojem se osim informacija o projektu i projektnim aktivnostima može pronaći pregled ponude i potražnje za radnom snagom u prekograničnom području, kao i informacije o uvjetima zapošljavanja, te razna praktična uputstva koja olakšavaju mobilnost i zapošljavanje ljudi s obje strane granice.

 
Završna konferencija projekta Mobile Region
 
Projekt MOBILE REGION rezultat je zajedničkog rada svih projektnih partnera s obje strane granice, na području unapređenja i razvoja tržišta rada u pograničnom području, te ujedno predstavlja i model dobre prakse i suradnje institucija i dionika na području tržišta rada sa zajedničkim ciljem povećanja mobilnosti radne snage u pograničnom području. U projektu je održano više od 15 radionica za djelatnike institucija na tržištu rada s obje strane granice, te niz drugih aktivnosti kao što je organizacija i održavanje Sajmova poslova i Prekograničnih konferencija, te izrada promotivnih materijala.

Završna konferencija projekta Mobile region 

Na kraju konferencije Darko Radanović ispred Međimurske županije kao Glavnog korisnika i Melita Birčić, ravnateljica PORE ispred organizatora završne konferencije obratili su se svim prisutnima, te se zahvalili svim partnerima na uloženom trudu i doprinosu tijekom zajedničke provedbe projekta.

MOBILE REGION je ujedno posljednji u nizu od 5 projekata u kojem je kao partner sudjelovala PORA Razvojna agencija, a koji su odobreni u okviru prvog natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

U rujnu 2011. godine počinje provedba novih projekata u kojima sudjeluje PORA, odobrenih u drugom natječaju, dok je provedba jednog od odobrenih projekata već započela u srpnju ove godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci