31 svi 2011

ODRŽANA PRED-CERTIFIKACIJSKA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA ICPR ZA NAPREDNI INFORMACIJSKI STANDARD

U okviru projekta „Razvoj investicijskog okruženja“ održana je radionica iz Naprednog informacijskog standarda od 30. do 31. svibnja 2011. godine u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i u prostorima hotela International u Zagrebu.

Koprivničko-križevačka županija sudjeluje u drugoj fazi Programa certifikacije regija za ulaganja „Advanced Investment Certification Programme for Regions – AICPR“, a glavni Koordinator projekta za Koprivničko-križevačku županiju je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, koja aktivno sudjeluje u svim standardima: Naprednom informacijskom, Naprednom imovinskom, Naprednom marketinškom standardu, te Outreach programu.

Na radionici su sudjelovali predstavnici svih 12 županija, a ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja kao Koordinatora radionici je prisustvovala Senada Ranilović.

Prvoga dana radionice voditelj tima Bill Winning i konzultanti u projektu Declan Murphy i Dražen Derado održali su uvodna izlaganja o Naprednom informacijskom standardu, Metodama ocjenjivanja i kriterijima za certifikaciju, te o korištenju Peer Review metode u evaluaciji napretka u Naprednom Informacijskom standardu. Rad je nastavljen u grupama od po 4 županije u kojima su predstavnici županija prezentirali sve tražene obrasce za svih jedanaest komponenti Naprednog informacijskog standarda.

Drugi dan radionice konzultanti su iznijeli svoje komentare, te dali primjedbe i naputke vezano uz prezentirane obrasce, a svi sudionici imali su priliku postavljati pitanja i dobiti sve informacije vezane uz preostale zadatke i obveze u okviru završetka rada na Naprednom informacijskom standardu.

Pred-certifikacijska radionica bila je posljednji sastanak u okviru Naprednog informacijskog standarda. Svi materijali će biti još dodatno ocijenjeni i konzultanti Declan Murphy i Dražen Derado dat će sve potrebne smjernice i komentare koji će predstavljati finalne upute za završavanje rada na Naprednom informacijskom standardu, nakon čega slijedi certifikacija za svaku pojedinu županiju krajem lipnja odnosno početkom mjeseca srpnja.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci