31 svi 2011

OBJAVLJEN DRUGI NATJEČAJ ZA STRATEŠKE PROJEKTE U OKVIRU TRANSNACIONALNOG PROGRAMA MED 2007.-2013.

 

Program MED je transnacionalni program za Europsku teritorijalnu suradnju sa općim ciljevima učiniti cijelo područje Mediterana teritorijem sposobnim mjeriti se s međunarodnom konkurencijom u cilju osiguranja rasta i zaposlenosti za sljedeće generacije.

Raspisan je drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga (Prioritet 3.) za strateške projekte u okviru Transnacionalnog programa MED 2007.-2013. godine. Natječaj je raspisan za tri mjere definirane Operativnim programom.

 

Poziv je objavljen za Prioritet 3: Poboljšanje mobilnosti i teritorijalne pristupačnosti (Improvement of mobility and territorial accessibility) i to za:

– Mjeru 3.1 „Poboljšavanje pomorskog pristupa i tranzitnog
                    kapaciteta“ 
– Mjeru 3.2 „Potpora upotrebi informacijske tehnologije za
                    bolji pristup i teritorijalnu suradnju“.

Natječaj za ove dvije mjere biti će otvoren zaključno do 30. rujna 2011. godine.

Za Mjeru 2.3 „Sprečavanje rizika i pojačavanje sigurnosti na moru“ natječaj je ponovljen, te se pravila prijave projektnih prijedloga u okviru ove mjere razlikuju od pravila za dvije gore navedene mjere, a otvoren je do 30. lipnja 2011. godine.

Potencijalni korisnici programa su: lokalna, regionalna i državna tijela, ministarstva i državne ustanove nadležne za prijevoz, pomorske aktivnosti, infrastrukturu i prostorno planiranje, državni i regionalni centri i nadležna tijela za sigurnost, povezane ustanove i agencije, agencije za regionalni razvoj, organizacije za promicanje turizma i teritorijalno planiranje, tvrtke za upravljanje autocestama i željeznicama, lučke uprave, pomorske tvrtke, logističke tvrtke i čvorišta, ustanove za certifikaciju i nadzor.

 

Prihvatljive zemlje su: Cipar, Francuska, Grčka, Italija, Malta, Portugal, Slovenija, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo (Gibraltar). Moguće je sudjelovanje neprihvatljivih područja Mediterana i izvan ovih regija, ali je ono ograničeno. Program poziva i mediteranske države kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje, ali zainteresirane države moraju sudjelovati vlastitim sredstvima iz instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina mogu također sudjelovati u navedenom programu.

 
Kontakt točka za program Mediteran (MED) je pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva (www.mrrsvg.).
 

Svi dokumenti relevantni za natječaj, kao i sve dodatne informacije mogu se pronaći na web adresi programa: www.programmemed.eu. Na navedenoj web adresi moguće je u okviru baze projektnih ideja i partnera pronaći i sve zainteresirane potencijalne projektne partnere za sudjelovanje u zajedničkom projektu.

Ukoliko tražite projektnog partnera za svoju projektnu ideju ili se želite uključiti u određeni projekt, slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radića 2/1, Koprivnica, na tel: 048/621-978 ili putem e-maila: [email protected]“>[email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci