03 tra 2011

ODRŽANA KONFERENCIJA O CJELOŽIVOTNOM UČENJU

U petak, 01. travnja 2011. godine u hotelu Kalnik u Križevcima održana je Konferencija za cjeloživotno učenje u sklopu aktivnosti provedbe projekta „Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja“.

Umrežavanje
 

Prilikom otvaranja konferencije prisutnima su se prigodnim riječima obratili pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci gospođa Jadranka Čapalija, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca gospodin Mladen Tenodi, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Sobota i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gospođa Tihana Kraljić koja je ujedno i otvorila konferenciju i istakla potporu provedbi projekta.

 
Umrežavanje
 
Projekt financira Europska unija kroz program „Lokalna partnerstva za zapošljavanje-faza 3“ u okviru IPA IV. komponente Razvoj ljudskih potencijala. Partneri  u provedbi projekta Hrvatskom zavodu za zapošljavanju, Područna služba Križevci kao nositelju projekta su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Udruženje obrtnika Koprivnica.
 
 
 

Tijekom 12 mjeseci trajanja projekta na području Koprivničko-križevačke županije osnovat će se  klaster za unaprjeđenje sustava cjeloživotnog učenja, zatim će dugotrajno nezaposlene osobe imati priliku informirati se o mogućnostima samozapošljavanja, te usavršiti svoja znanja  i vještine kroz programe usklađene s potrebama tržišta rada.

 
Na konferenciji je ujedno upriličeno i svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji u okviru Klastera za unaprjeđivanje sustava cjeloživotnog učenja. Umrežavanje svih relevantnih institucija u Koprivničko-križevačkoj županiji kroz formiranje klastera za unaprjeđenje sustava cjeloživotnog učenja novi je pristup usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada. U rad klastera za unaprjeđivanje sustava cjeloživotnog učenja uključile su se 23 institucije i gospodarski subjekti iz Koprivničko-križevačke županije koji su prepoznali važnost i svrhu cjeloživotnog učenja, a svojim djelovanjem mogu doprinijeti razvoju sustava cjeloživotnog učenja u Koprivničko-križevačkoj županiji.
 

Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Sporazum o suradnji u okviru Klastera za unaprjeđivanje sustava cjeloživotnog učenja potpisala je ravnateljica Melita Birčić.

 
 

Aktivnosti članova Klastera predviđene do kraja 2011. godine uključuju organizaciju pet radnih sastanaka u svrhu definiranja temeljnih dokumenata Klastera, te područja njegova djelovanja. U svrhu promoviranja aktivnosti Klastera bit će pokrenuta i web stranica.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci