23 ožu 2011

U OKVIRU PROJEKTA DRAVIS2 ODRŽAN TRODNEVNI TRENING NA TEMU PREVENCIJE ŠUMSKIH POŽARA

Od utorka 22. ožujka do četvrtka 24. ožujka 2011. godine u Kaposvaru je održan trodnevni trening na temu prevencije šumskih požara. Trening je održan u okviru provedbe projekta DRAVIS2, a u organizaciji Uprave za katastrofe županije Somogy kao Vodećeg partnera u projektu.

Ispred Koprivničko-križevačke županije i Županijskih institucija treningu su prisustvovali Ivan Skec, pročelnik Područnog Ureda za zaštitu i spašavanje-Županijskog centra 112 Koprivnica, Stjepan Behin, viši stručni referent za poslove zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji, te Slavko Tucaković i Antonio Popijač, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. Također su u organizaciji projektnih partnera iz Koprivničko-križevačke županje treningu prisustvovali Mladen Vinković ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Zagreba i Željko Šoša ispred Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Tema prvog dana treninga bila je prevencija i rizici od šumskih požara u sjevernoj Hrvatskoj, te razvoj baze podataka o šumama u županiji Somogy. Drugi dan treninga u dvorani kazališta u Kaposvaru održana je konferencija na temu prevencije i rizika od šumskih požara u Mađarskoj, raspoložive tehnologije i softverski programi, te iskustva u prevenciji šumskih požara u obalnom dijelu Hrvatske. Trećeg dana je u prostorima Uprave za katastrofe županije Somogy održan sastanak projektnih partnera na temu pripreme zajedničke vatrogasne vježbe koja će se za dva mjeseca održati u županiji Somogy.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci