15 velj 2011

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE – PREDSTAVLJEN PROJEKT „UMREŽAVANJE ZA BOLJI SUSTAV CJELOŽIVOTNOG UČENJA“

 

U prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt „Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja“.

Projekt je odobren u okviru IV. Komponente IPA programa-Razvoj ljudskih resursa, a osnovni cilj projekta je povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih osoba kroz unapređenje sustava cjeloživotnog učenja u Koprivničko-križevačkoj županiji stvaranjem klastera za zapošljavanje čiji će članovi biti projektni partneri.

 

Konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera: Jadranka Čapalija, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci, Melita Birčić, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Josip Nakić Alfirević, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Božo Barać, tajnik Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Jasmina Markota, tajnica Udruženja obrtnika Koprivnica.

Svim prisutnima se uvodno obratila pročelnica Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci Jadranka Čapalija koja je ukratko prezentirala kako je nastao projekt i kako je uspostavljeno partnerstvo, te je ujedno predstavila projektne partnere.

 

Renata Gucek, Rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci prezentirala je osnovne ciljeve i aktivnosti projekta, kao i rezultate koji se očekuju nakon 12 mjeseci provedbe projekta.

Melita Birčić, ravnateljica PORE ukratko je prezentirala aktivnosti PORE u projektu koje se odnose na organizaciju i održavanje motivacijsko-informativnih radionica o samozapošljavanju koje će unaprijediti znanja nezaposlenih osoba vezana uz pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata. Osim radionica, PORA će u suradnji s projektnim partnerima osmisliti brošuru o temama kako uspješno pokrenuti vlastiti posao, a koja će na jednom mjestu sadržavati sve važne korake neophodne za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata.

 

Projekt također obuhvaća održavanje edukacija za dugotrajno nezaposlene osobe s ciljem unapređenja stečenih vještina i to za 20 prodavača i 12 frizera koji su nezaposleni duže od godinu dana. Također je jedna od aktivnosti organizacija konferencije o sustavu cjeloživotnog učenja, te će se kreirati i promotivni materijali o cjeloživotnom učenju kao i o provedbi projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 76.082,87 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci