15 velj 2011

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA ODRŽALO PREDSTAVLJANJE GRANT SHEMA U OKVIRU IV. KOMPONENTE IPA-e

 

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Uprava za međunarodnu suradnju u području rada i socijalne sigurnosti, u ponedjeljak, 14. veljače 2011. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Koprivnice održalo je treći krug regionalnih konzultacija u okviru IV. komponente IPA-e Razvoj ljudskih potencijala i socijalnog poduzetništva. Cilj konzultacija bio je upoznati potencijalne i buduće korisnike, te širu javnost s mogućnostima financiranja projekata kroz dodjelu bespovratnih sredstava u okviru IV. komponente IPA-e Razvoj ljudskih potencijala. Na predstavljanju su sudjelovali predstavnici ministarstava uključenih u provedbu Operativnog programa. Ispred Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva sudjelovali su gospođa Lovrenka Brajković Bulat i gospodin Ante Džapo, ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa gospodin Hrvoje Bakić, te gospodin Teo Petričević, predstavnik iz segmenta socijalnog poduzetništva ispred nevladine udruge ACT.

 
Tijekom prvog i drugog kvartala 2011. godine bit će objavljeno 9 novih grant shema ukupne vrijednosti 22 milijuna EUR-a za projekte čije je predviđeno trajanje godinu dana i više, a dodjeljivat će se u područjima zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja:

– Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – 2.540.000,00 EUR,

– Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba – 1.000.000,00 EUR,

– Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina – 2.000.000,00 EUR,

– Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina – 1.000.000,00 EUR,

– Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redovni sustav obrazovanja – 4.038.000,00 EUR,

– Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – 2.450.000,00 EUR,

– Daljnji razvoj i provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira – 4.400.000,00 EUR,

– Razvoj novih elemenata u strukovnim kurikulumima u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada – 2.600.000,00 EUR i

– Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – 2.025.000,00 EUR.

 
Uz predstavljanje IPA-e i grant shema, održano je i izlaganje o socijalnom poduzetništvu i mogućnostima financiranja društveno poduzetničkih aktivnosti iz fondova Europske Unije. 
 

Za sve informacije o regionalnim konzultacijama u okviru IV. komponente IPA-e Razvoj ljudskih potencijala i socijalnom poduzetništvu, kao i o budućim natječajima koji će biti objavljeni obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, Koprivnica, na broj telefona 621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci