16 stu 2010

U OKVIRU PROJEKTA ICPR PREDSTAVNICI PORE I KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI NA STUDIJSKOM PUTOVANJU U IRSKU

 

U okviru provedbe projekta „Razvoj investicijskog okruženja“ (Advanced Investment Certification Programme for Regions – AICPR) 22 predstavnika iz ukupno 12 županija iz Hrvatske koje sudjeluju u navedenom projektu, u periodu od 08. studenog do 13. studenog 2010. godine sudjelovali su na studijskom putovanju u Republiku Irsku. Domaćin hrvatskim sudionicima bila je Irska nacionalna agencija za privlačenje ulagača Industrial Development AgencyIDA.

Cilj studijskog putovanja bio je prezentirati sudionicima iz Hrvatske irski model privlačenja stranih ulagača, te aktivnosti koje Irska nacionalna agencija za privlačenje ulagača Industrial Development AgencyIDA pruža domaćim i stranim investitorima.

Studijsko putovanje obuhvaćalo je posjet industrijim i poslovnim zonama i industrijskim parkovima u Dublinu, Waterfordu i Corku, kao i posjet nekolicini tvrtki koje posluju u navedenim zonama, kao što su IBM i Centocor. Također su hrvatski predstavnici posjetili i University College Cork (UCC) i Ured za transfer znanja, čiji je osnovni cilj povezati inovativnu tehnologiju i istraživanja s poslovnim sektorom.

Iskustva stečena u okviru studijskog posjeta Irskoj svakako će unaprijediti rad županijskih i djelatnika razvojnih agencija na području privlačenja domaćih i stranih ulagača, te će doprinijeti kvalitetnijoj provedbi mjera i aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji u cilju promocije županije kao lokacije za realizaciju novih ulaganja.

Projekt „Razvoj investicijskog okruženja“ nastavak je projekta Program certifikacija regija za ulaganja u kojem su Koprivničko-križevačka županija i PORA zajedno s ostalim županijskim institucijama sudjelovale tijekom 2007. i 2008. godine i na temelju kojeg je Županija ostvarila Certifikat regije poželjne za ulaganja.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci