16 stu 2010

PROVEDBA PROJEKTA UNIREG IMPULSE – ODRŽAN WORKSHOP U KAPOSVARU

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
U srijedu, 10. studenog 2010. godine u Kaposvaru održan je workshop u okviru provedbe projekta „UNIREG IMPULSE –  Regionalna Sveučilišta kao pokretači transnacionalne regije znanja“, u organizaciji projektnih partnera: Mađarske akademije znanosti-Centra za regionalne studije, Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka i Sveučilišta u Kaposvaru.

Cilj projekta je istražiti mogućnosti suradnje između akademskih institucija u prekograničnom području, te razviti zajedničku strategiju za uspostavu transnacionalne regije znanja. Vodeći partner je Mađarska akademija znanosti-Centar za regionalne studije. Projektni partneri su Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilište u Kaposvaru, dok su partneri suradnici PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Radionica je održana u sveučilišnom kampusu u Kaposvaru na temu Hrvatsko-mađarska suradnja u području razvoja prostornog uređenja, a cilj radionice bio je razvoj i planiranje zajedničke strategije prostornog uređenja u pograničnom području. Radionici je prisustvovalo tridesetak sudionika, predstavnika projektnih partnera. Ispred Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja radionici su prisustvovali ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprvničko-križevačke županije Zlatko Filipović i stručna suradnica za prostorno uređenje Snježana Marković-Sirovec, te predstavnica PORE Razvojne agencije Tamara Kopričanec.

 

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović prezentirao je iskustva na području prostornog uređenja u Koprivničko-križevačkoj županiji, dok je zamjenica u glavnom odjelu za strateški razvoj Županije Somogy prenijela iskustva na području suradnje u prostornom uređenju u županiji Somogy. Jelenka Gyorgy ispred Centra za poduzetništvo Županije Somogy iznio je problematiku u pograničnom području vezanu uz izradu prostornih planova, zatim mogućnosti za razvoj pograničnog područja, te je naglasio važnost njihove međusobne suradnje dionika u pograničnom području, uspostave kontakata kao i važnost razmjene postojećih planova.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci