19 lis 2010

PROJEKT CROSTII – NAJAVA PRVE TERITORIJALNE RADIONICE

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
Posljednjom radionicom održanom u Višnjici u Virovitičko-podravskoj županiji 12. listopada 2010. godine završene su sektorske radionice u projektu CROSTII. Od svibnja 2010. godine održano je ukupno 10 sektorskih radionica iz slijedećih sektora: malo i srednje poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo i socijalna skrb, zaštita okoliša, te turizam u četiri pogranične županije u Hrvatskoj i Mađarskoj: Koprivničko-križevačkoj županiji, Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj i županiji Baranya u Mađarskoj.

Drugi dio provedbe projekta obuhvaća organizaciju i održavanje ukupno šest teritorijalnih radionica čiji je cilj povezivanje projektnih partnera koji se nalaze neposredno uz hrvatsko-mađarsku granicu, te im je zajednička teritorijalna povezanost.

Prva teritorijalna radionica u projektu održat će se 26. listopada 2010. godine u Őrtilosu u Mađarskoj. Na radionici će predstavnik Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja iz Pečuha prezentirati mikroregije Csurgó i Nagyatád, dok će ravnateljica PORE Melita Birčić prezentirati Koprivničko-križevačku županiju i Regionalni Operativni Program Koprivničko-križevačke županije-ROP za razdoblje 2006.-2013. godine. Cilj radionice je na jednom mjestu okupiti i povezati sve relevantne dionike iz Koprivničko-križevačke županije i susjedne prekogranične mikroregije Csurgó i Nagyatád, kako bi se osmislile nove projektne ideje i pronašli partneri za realizaciju istih u pograničnom području, a u cilju njihove prijave na nove natječaje ne samo u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013, već i u okviru drugih otvorenih javnih poziva i programa.

Slijedeća teritorijalna radionica održat će se početkom studenog 2010. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji, s ciljem daljnje razrade projektnih ideja generiranih na prvoj radionici u Őrtilosu, dok će se ostale teritorijalne radionice održati u pograničnim partnerskim županijama do kraja 2010. godine.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci