20 sij 2011

U ORGANIZACIJI PORE U KOPRIVNICI ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA CROSTII

U četvrtak, 20. siječnja 2011. godine s početkom u 10,00 sati  u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici održana je Završna konferencija projekta CROSTII kojoj je prisustvovalo joj stotinjak sudionika, predstavnika institucija i nevladinog sektora iz Koprivničko-križevačke županije, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, te županija Baranya i Somogy iz Mađarske.

Konferenciju je pozdravnim riječima otvorio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koji je naglasio važnost suradnje svih institucija i dionika iz Koprivničko-križevačke županije u zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

CrostII 

Svim prisutnima se u ime Osječko-baranjske županije obratio direktor Razvojne agencije Slavonije i Baranje dr. sc. Stjepan Ribić, kao i član Vijeća za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja i gradonačelnik Csurga FŰSTŐS János.

CrostII

CrostII

Vedrana Knežević, programski menadžer u Zajedničkom Tehničkom Tajništvu održala je prezentaciju na temu iskustava prvog i drugog javnog poziva u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., te je pružila i kratak osvrt na provedbu projekta CROSTII s gledišta Zajedničkog Tehničkog Tajništva. Također je naglasila da je projekt CROSTII ocijenjen najboljim projektom u okviru aktivnosti 2.2.1 Projekti prekograničnog obrazovanja, usavršavanja i razmjene u prvom IPA HU-HR javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga.  

 

CrostII
 

O provedenim aktivnostima tijekom proteklih 12 mjeseci provedbe projekta prezentaciju je održao predstavnik Glavnog korisnika PÁMER Zoltán ispred Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja.

CrostII 

Predstavnici svih partnera uključenih u projekt dali su kratak pregled svih održanih radionica sukladno sektorima uključenima u projekt: Gordana Stojanović ispred Razvojne agencije Slavonije i Baranje dala je kratak osvrt na provedene aktivnosti u okviru sektora obrazovanja. Gordana Kotarščak ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prezentirala provedene aktivnosti u okviru sektora malog i srednjeg poduzetništva, a Sanja Bošnjak, ravnateljica VIDRE – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije dala je kratak osvrt na sve aktivnosti provedene u okviru sektora zdravstva i socijalne skrbi. Senada Ranilović iz PORE prezentirala je aktivnosti sektora zaštite okoliša, a BORKOVITS Balázs iz Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja prezentirao je sektor turizma i sve aktivnosti provedene u tom sektoru.

CrostII

CROSTII

CrostII

Iskustva stečena tijekom provedbe svih projektnih aktivnosti kao i zaključke projekta dao je PÁMER Zoltán kao glavni projekt menadžer u projektu.

Projekt CROSTII započeo je s provedbom 01. veljače 2010. godine, a ovom konferencijom je i formalno obilježen završetak njegove provedbe. Ukupna vrijednost projekta je 164.245,00 EUR, te je CROSTII ujedno i prvi projekt u Republici Hrvatskoj koji je uspješno ostvario povrat EU sredstava u okviru IPA programa za prvi kvartal njegove provedbe.

CrostII

Tijekom provedbe projekta CROSTII održano je ukupno 10 sektorskih i 6 teritorijalnih radionica na kojima je sudjelovalo više od 600 sudionika iz Hrvatske i Mađarske. Na radionicama je generirano više od 25 projektnih ideja, te su sklopljena mnoga nova partnerstva za pripremu i provedbu budućih zajedničkih projekata u prekograničnom području.

Melita Birčić, ravnateljica PORE kao projektni partner i organizator konferencije zaključila je konferenciju i zahvalila se svim projektnim partnerima – Agenciji za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja, Razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje i VIDRI – Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije na uspješnoj suradnji, te se ujedno zahvalila i svim sudionicima s obje strane granice na izraženoj podršci i brojnom sudjelovanju na radionicama.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci