25 lis 2010

RAVNATELJICA PORE POTPISALA UGOVOR O PROVEDBI PROJEKTA „POBOLJŠANJE POSLOVNE KONKURENTNOSTI PUTEM ELEKTRONIČKOG POSLOVANJA (e-BUSINESS)“

U petak 22. listopada 2010. u Slavonskom Brodu je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o provedbi projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (e-business)“ između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i deset potpornih institucija koje su temeljem Javnog poziva i kriterija iz Projekta odabrane za provedbu, među kojima je i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji za koju je Ugovor potpisala ravnateljica gospođa Melita Birčić.
 
Cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti subjekata malog gospodarstva putem poticanja i podržavanja korištenja e-business rješenja. Korisnici projekta su poduzetničke potporne institucije – razvojne agencije, poduzetnički centri, poduzetnički inkubatori, tehnološki parkovi i subjekti malog gospodarstva.
 

Trajanje projekta utvrđeno je za razdoblje od 10. svibnja 2010. do 10. ožujka 2012. godine u kojem će PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja osigurati sudjelovanje nekoliko svojih zaposlenika u mentorstvu i edukacijskom programu o e-poslovanju i e-trgovanju, održati dvije kampanje podizanja svijesti lokalnih subjekata malog gospodarstva o e-poslovanju i e-trgovanju te im pružiti izravnu podršku u tom području, održati dva lokalna seminara podizanja svijesti o ICT-u, te tri radionice namijenjene subjektima malog gospodarstva s ciljem obrazovanja sudionika o ICT-u, e-poslovanju i e-trgovanju. U okviru provedbe projekta e-business kompletnom informatičkom opremom  opremit će se PORA Razvojna agencija, kao i dvorana s video i konferencijskom opremom te 25 računala za potrebe održavanja seminara i radionica.

Prije samog potpisivanja Ugovora državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gospođa Tihana Kraljić predstavila je i provedbu Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci