22 stu 2011

Projekt CROST II

UKRATKO O PROJEKTNIM PRIJEDLOZIMA ODOBRENIM ZA SUFINANCIRANJE U OKVIRU IPA PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA

U okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska čiji je prvi natječaj za podnošenje projektnih prijedloga objavljen 26. ožujka 2009. godine PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja uspješno je odobreno za sufinaciranje ukupno 5 projektnih prijedloga u kojima PORA sudjeluje kao projektni partner i partner suradnik u suradnji s mađarskim i hrvatskim partnerima.

PROJEKT CROST II – Edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području

CROST 2

Vodeći partner bila je STRDA Regionalna razvojna agencija Južnog Zadunavlja iz Mađarske.

Projektni partneri bili su: Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.
Partneri suradnici bili su županija Baranya, županija Somogy i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Cilj projekta bio je razmjena znanja i iskustva u prekograničnom području o mogućnostima zajedničke suradnje, povezivanje institucija i priprema zajedničkih projektnih prijedloga.

Aktivnosti u projektu obuhvaćale su organizaciju i održavanje ukupno 17 edukativnih radionica za slijedeća područja: malo i srednje poduzetništvo, inovacija i privlačenje ulaganja, obrazovanje, zdravstvo i socijalna skrb, zaštita okoliša i prirodnog naslijeđa i turizam i kultura-korištenje kulturnog naslijeđa u turizmu. Također će se izraditi i završni edukativni materijal. Sudionici edukativnih radionica bit će predstavnici institucija i jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja projektnih partnera.

Projekt je trajao ukupno 12 mjeseci (01. veljače 2010. godine – 31. siječnja 2011. godine).

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 164.245,00 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci