14 srp 2010

PROJEKT CROSTII – PORA ORGANIZIRALA DRUGU RADIONICU IZ SEKTORA ZAŠTITE OKOLIŠA

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
 
U srijedu, 14. srpnja 2010. godine u Koprivnici održana je druga po redu radionica iz sektora zaštite okoliša. Radionica je održana u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, a u okviru provedbe projekta „CROSTII – Edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području“.

Na radionici su prezentirani konkretni projektni prijedlozi koji su na prvoj radionici iz sektora zaštite okoliša održanoj 01. srpnja 2010. godine u Pečuhu identificirani kao potencijalni projekti koji će se detaljnije pripremati i zajednički prijaviti na drugi javni poziv u okviru IPA Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013.

Konkretni projektni prijedlozi odnose se na analizu vode u pograničnom području, ocjenu ekološkog stanja rijeke Vučice i zajednički prekogranični sustav gospodarenja otpadom. Navedene projektne prijedloge prezentirali su predstavnici institucija i udruga civilnog društva iz sve tri županije obuhvaćene projektom CROSTII – Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Udruga Zelenih Orahovice i Udruga za gospodarenje otpadom Južnog Zadunavlja iz Mađarske.

 
Nakon održanih prezentacija, razvila se konstruktivna rasprava o detaljima pripreme pojedinog projektnog prijedloga. Svi projektni prijedlozi pripremat će se u suradnji s mađarskim parterima koji dolaze ispred nekoliko različitih institucija iz Mađarske, a koji su također prisustvovali radionici i pokazali velik interes za zajedničke projekte upravo iz područja zaštite okoliša.

Prezentirani projektni prijedlozi imaju zajednički cilj – unapređenje zaštite okoliša u pograničnom području, što u potpunosti odgovara prvom prioritetu IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. koji glasi Održiv okoliš i turizam.

Radionica je održana u prostorima Koprivničko-križevačke županije, a prisustvovala su joj ukupno 32 sudionika iz mađarskih i hrvatskih županija čiji predstavnici sudjeluju u provedbi projekta CROSTII.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela. 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci