06 srp 2010

U ORGANIZACIJI PORE U KOPRIVNICI ODRŽANA DRUGA RADIONICA IZ SEKTORA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
U okviru provedbe projekta „CROSTII – Edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području“, u petak 02. srpnja 2010. godine u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je druga radionica iz sektora malog i srednjeg poduzetništva. 

Radionica je nastavak prve radionice iz navedenog sektora koja je održana 09. lipnja 2010. godine u Kővágószőlősu u Mađarskoj, a cilj radionice bio je daljnja detaljnija razrada projektnih prijedloga koji se odnose na malo i srednje poduzetništvo u pograničnom području.

Na radionici su detaljnije prezentirana ukupno tri projektna prijedloga predložena na prvoj radionici u Mađarskoj. Prvi projektni prijedlog prezentirala Beáta Rábóczki ispred Regionalnog saveza poslodavaca i industrijskih gospodarstvenika Južnog Zadunavlja iz Mađarske, a prijedlog je vezan uz osnivanje ureda za hrvatsko-mađarske veze. Načelnica Općine Gornja Rijeka Štefica Tukša prezentirala je mogućnosti razvoja i povezivanja inkubatora u Gornjoj Rijeci s inkubatorom u općini Besence, čiji je načelnik također održao prezentaciju vezanu uz isti prijedlog. Iris Jakupić ispred Grada Koprivnice prezentirala je prijedlog izgradnje biotehnološkog inkubatora u Koprivnici, za što su već pronađeni partneri iz Sveučilišta u Pečuhu.

Radionica je održana u prostorima HGK – Županijske komore Koprivnica, a prisustvovalo joj je preko 30 sudionika predstavnika institucija vezanih uz razvoj malog i srednjeg poduzetništva iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije iz Hrvatske, kao i predstavnika prihvatljivih županija s mađarske strane granice.

Nakon održane radionice sva tri predložena projektna prijedloga će se u suradnji projektnih partnera s mađarske i hrvatske strane detaljno razraditi i prema metodologiji EU projekata pripremiti za prijavu na drugi poziv u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela. 
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci