01 srp 2010

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA CROSTII ODRŽANA PRVA RADIONICA IZ SEKTORA ZAŠTITE OKOLIŠA

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 
 
U četvrtak, 01. srpnja 2010. godine u Pečuhu u Mađarskoj održana je prva radionica u okviru provedbe projekta CROSTII za sektor zaštite okoliša.

Radionici je prisustvovalo dvadesetak sudionika – predstavnika sektora zaštite okoliša i prirode iz Mađarske, te iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije iz Hrvatske. Iz Koprivničko-križevačke županije radionici je prisustvovala predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Gordana Kotarščak kao projektni partner, Voditeljica pododsjeka za zaštitu okoliša i prirode ispred Koprivničko-križevačke županije Ana List, predstavnice Zavoda za javno zdravstvo ravnateljica Draženka Vadla i rukovoditelj službe za zdravstvenu ekologiju u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Jasna Nemčić Jurec, te pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti i uređenje prostora Grada Đurđevca Martin Mahović.

U prvom dijelu radionice održane su prezentacije na temu strategija i sustav zaštite okoliša u Mađarskoj i Hrvatskoj, te problemi i mogućnosti razvoja u tom području. Prezentaciju sustava zaštite okoliša u Mađarskoj održao je Nagy Árpád iz Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja, a sustav zaštite okoliša i prirode u Koprivničko-križevačkoj županiji i Hrvatskoj prezentirala je Ana List ispred Koprivničko-križevačke županije.

Drugi dio radionice imao je za cilj prezentiranje projektnih ideja od strane svih sudionika, te razmatranje mogućnosti za razvijanje partnerskih odnosa u pograničnom području u sektoru zaštite okoliša. Od nekoliko iznesenih projektnih ideja odabrane su ukupno tri projektne ideje – Grada Osijeka, Udruge zelenih Orahovica i Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a u čiju daljnju razradu se mogu uključiti svi zainteresirani sudionici radionice, kao i drugi potencijalni projektni partneri iz područja zaštite okoliša.

O odabranim projektnim idejama detaljnije će se raspravljati na drugoj radionici iz sektora zaštitte okoliša koja će se održati 14. srpnja 2010. godine u Koprivnici, a na kojoj će se detaljnije razraditi koncept prezentiranih projektnih ideja za prijavu na slijedeće natječaje u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela. 
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci