29 lip 2010

NAJAVA RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA CROSTII

 

U okviru provedbe projekta „CROSTII – Edukacija s ciljem unapređenja razvojnih mogućnosti u pograničnom području“, u četvrtak i petak 01. i 02. srpnja 2010. godine održat će se radionice iz sektora zaštite okoliša i malog i srednjeg poduzetništva. 

U četvrtak, 01. srpnja 2010. godine u Pečuhu u Mađarskoj održat će se prva radionica iz sektora zaštite okoliša. Na radionici će se prezentirati strategije i razvojne mogućnosti u području zaštite okoliša u pograničnom području.

Institucionalni okvir kao i potrebe i mogućnosti u području zašttite okoliša u Hrvatskoj prezentirat će Ana List, voditeljica pododsjeka za zaštitu okoliša i prirode ispred Koprivničko-križevačke županije. Radionici će također prisustvovati ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla i rukovoditelj službe za zdravstvenu ekologiju u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Jasna Nemčić Jurec.

Nakon prezentacije razvojnih mogućnosti u sektoru zaštite okoliša, na radionici će se osmišljavati novi projektni prijedlozi i povezivati projektni partneri, s ciljem prijave istih na drugi natječaj u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, u okviru kojeg se i provodi projekt CROSTII.

U petak, 02. srpnja 2010. godine u Koprivnici održat će se druga po redu radionica iz sektora malog i srednjeg poduzetništva, koja predstavlja nastavak prve radionice održane 09. lipnja 2010. godine u Kővágószőlősu u Mađarskoj.

Cilj radionice je daljnja detaljnija razrada projektnih prijedloga koji se odnose na malo i srednje poduzetništvo u pograničnom području. Detaljnije će se prezentirati ukupno tri projektna prijedloga identificirana na prvoj radionici u Mađarskoj. Prvi se odnosi na razvoj poduzetničkog inkubatora u Gornjoj Rijeci koji će prezentirati načelnica Općine Gornja Rijeka Štefica Tukša. Zatim će Iris Jakupić ispred Grada Koprivnice prezentirati prijedlog gradnje biotehnološkog inkubatora u Koprivnici, a predstavnica Regionalnog saveza poslodavaca i industrijskih gospodarstvenika Južnog Zadunavlja iz Mađarske prezentirat će prijedlog osnivanja ureda za hrvatsko-mađarske veze.

Radionica će se održati u prostorima HGK – Županijske komore Koprivnica s početkom u 10,00 sati, a osim predstavnika projektnih partnera prisustvovat će joj predstavnici institucija vezanih uz razvoj malog i srednjeg poduzetništva iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije iz Hrvatske, kao i predstavnici prihvatljivih županija s mađarske strane granice.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci