23 lip 2010

DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2010.

 

U tijeku su pripreme za šestu po redu županijsku manifestaciju Dan povrća Koprivničko-križevačke županije. Ovogodišnji Dan povrća održati će se u subotu 10. srpnja 2010. godine na već tradicionalnoj lokaciji središnjeg gradskog trga, Zrinskog trga u Koprivnici, a u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, županijskih službi Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Podravke d.d., Hrvatskog agronomskog društva – Agronomskog društva Koprivnica, Udruge proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Dan povrća, jednodnevna je manifestacija koja se održava s ciljem promicanja vrijednosti razvoja domaće proizvodnje i prerade povrća, a obuhvaća promotivno-prodajnu izložbu,  stručna predavanja i obilazak poljoprivrednih površina zasađenih povrćem.

Proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije moći će izložiti i prodavati svoje proizvode na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, u subotu 10. srpnja 2010. godine u vremenu od 9,00 do 12,00 sati.

Stručna predavanja ove godine bit će tematski vezana uz Suvremene tehnologije gnojidbe povrća i zaštite od štetočina, a održavat će se u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u prostorima Pučkog otvorenog učilišta na Trgu Bana Jelačića u Koprivnici.

Nakon stručnih predavanja za sve sudionike bit će organiziran obilazak povrćarske proizvodnje Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Enia Šantić u Podravskim Sesvetama.

Prijave za sudjelovanje na Danu povrća i sve detaljne informacije oko izlaganja mogu se dobiti u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci