20 lip 2010

PORA ORGANIZIRALA POČETNU KONFERENCIJU PROJEKTA MOBILE REGION

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u ponedjeljak, 21. lipnja 2010. godine u Koprivnici je održana Početna konferencija projekta MOBILE REGION čime je i formalno obilježen početak provedbe projekta koji je sufinanciran iz IPA Prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013.
 

Konferenciji je prisustvovalo šezdesetak sudionika predstavnika projektnih partnera iz Hrvatske i Mađarske, predstavnika županija, gradova i općina, županijskih i gradskih ustanova, te udruga s hrvatske i mađarske strane.

Cilj Početne konferencije bila je prezentacija provedbe projekta MOBILE REGION široj javnosti, kao i prezentacija svih predviđenih aktivnosti i projektnih partnera.

Nakon uvodnih riječi predstavnika domaćina ravnateljice PORE Melite Birčić i zamjenika župana Međimurske županije Matije Posavca kao Glavnog korisnika, predstavnici projektnih partnera predstavili su svoje institucije i aktivnosti koje će provoditi kroz 16 mjeseci provedbe projekta MOBILE REGION.

 
 
Gospodin Tvrtko Čelan ispred Zajedničkog Tehničkog Tajništva kao programskog tijela prezentirao je rezultate i iskustva prvog javnog poziva na podnošenje projektnih prijedloga, te je istaknuo i glavne značajke drugog poziva na podnošenje projektnih prijedloga u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. čiji je rok za dostavu projektnih prijedloga 15. rujna 2010. godine.   

 

Svoje aktivnosti u provedbi projekta predstavili su Darko Radanović kao projekt menadžer ispred vodećeg partnera Međimurske županije, te Ambrus Kiss direktor Regionalnog centra za rad Zapadnog Zadunavlja, Vladimir Zebec i Jasenka Hutinski, pročelnici Hrvatskog zavoda za zapošljevanje Područnih službi Čakovec i Varaždin, Renata Verger, predstavnica Gospodarske i industrijske komore Županije Zala i Melita Birčić, ravnateljica PORE.

 
 
 
 
 
 
Glavni cilj projekta MOBILE REGION je poboljšanje mobilnosti radne snage na prekograničnom tržištu rada kroz informiranje i edukaciju nezaposlenih osoba, učenika srednjih škola, poslodavaca, kao i jačanje kapaciteta potpornih institucija na tržištu rada u prekograničnom području.
 

Projektne aktivnosti koje su usmjerene na ostvarenje navedenog cilja projekta obuhvaćaju izradu studije o potrebama na tržištu rada u prekograničnom području, održavanje dvadesetak radionica za nezaposlene, poslodavce, učenike i roditelje, organizaciju četiri sajma poslova, od čega dva u Mađarskoj i dva u Hrvatskoj, jednu prekograničnu konferenciju o zapošljavanju u Mađarskoj, dvije konferencije za medije, te završnu konferenciju projekta.  

Na kraju projekta tiskat će se promotivni materijali o projektu, te izraditi web stranica projekta na kojoj će se osim informacija o projektu i projektnim aktivnostima dati pregled ponude i potražnje za radnom snagom u prekograničnom području, kao i uvjetima zapošljavanja, te razna praktična uputstva koja će olakšati mobilnost i zapošljavanje ljudi s obje strane granice.

Ukupno predviđeno trajanje projekta je do 31. kolovoza 2011. godine, a vrijednost projekta  je 211.714,00 EUR-a.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci