09 lip 2010

PROJEKT CROSTII – ODRŽANA PRVA RADIONICA IZ SEKTORA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA

 
 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 

 
Jučer je u Mađarskoj u gradu Kővágószőlős u okviru provedbe projekta CROSTII održana prva radionica iz sektora malog i srednjeg poduzetništva.

Nakon uvodne prezentacije voditelja projekta Zoltana Pamera, Peter Mathe iz Agencije za razvoj Južnog Zadunavlja održao je prezentaciju na temu Strategija razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Mađarskoj i u pograničnom području.

Radionici su ispred projektnog partnera PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja prisustvovale Gordana Kotarščak, voditeljica poticanja poduzetništva i ulaganja i Senada Ranilović, projekt menađer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova. Gordana Kotarščak održala je prezentaciju na temu Pregled malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj i pograničnom području.

Radionici su također prisustvovale i Štefica Tukša ispred Općine Gornja Rijeka i voditeljica poduzetničkog inkubatora Gornja Rijeka, Jasna Sabolić ispred Koprivničko-križevačke županije, Iris Jakupić ispred Grada Koprivnice i Ivana Majetić ispred Udruženja obrtnika Đurđevac.

Na radionici je sudjelovalo ukupno 35 sudionika predstavnika potpornih institucija u pograničnom području: razvojnih agencija i poduzetničkih centara, predstavnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici udruženja poslodavaca, gospodarskih i obrtničkih komora, zavoda za zapošljavanje, te predstavnici poslodavaca.

U drugom dijelu nakon održanih prezentacija, sudionici radionice prezentirali su potencijalne projektne ideje za čiju prijavu na neki od otvorenih natječaja traže projektne partnere u pograničnom području, te su Iris Jakupić i Štefica Tukša iz Koprivničko-križevačke županije prezentirale projektne ideje iz sektora malog i srednjeg poduzetništva.

Drugi dan radionice održat će se 02. srpnja 2010. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji s ciljem daljnje razrade projektnih ideja prezentiranih na jučerašnjoj radionici.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci