07 lip 2010

U VARAŽDINU U ORGANIZACIJI JTS-a ODRŽAN PARTNER SEARCH FORUM

 

Dana 07. lipnja 2010. godine u Varaždinu u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva (JTS-a) prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. održan je Partner Search Forum.

Forumu je nazočilo preko sto predstavnika institucija s mađarske i hrvatske strane.

Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja forumu su prisustvovale ravnateljica Melita Birčić, voditeljica poticanja poduzetništva i ulaganja Gordana Kotarščak, te projekt menadžer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova Senada Ranilović.

O okviru foruma održane su četiri radionice po prioritetima, te je najavljen drugi krug natječaja za dostavu projektnih prijedloga u okviru IPA programa prekogranične suradnje Mađarska Hrvatska 2007-2013.

Programom će se sufinancirati projekti koji promiču prekograničnu suradnju u okviru jednog od slijedećih definiranih prioriteta:

– Održiv okoliš i turizam
– Razvoj gospodarske suradnje i zajedničkih ljudskih resursa.

Cilj ovog Partner Search Foruma bio je povezati prijavitelje projekata s jedne i druge strane granice, prezentacija postojećih projektnih ideja, te stvaranje novih ideja.

Ovaj forum pokazao se izuzetno korisnim za PORU Razvojnu agenciju Podravinu i Prigorja, budući da tu pronašla nove partnere za svoje projektne ideje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci