24 svi 2010

NAJAVA PRVE RADIONICE U OKVIRU PROJEKTA CROSTII

 

GDJE RIJEKE SPAJAJU
 
 

U okviru projekta CROSTII u srijedu, 26. svibnja 2010. godine u Barču u Mađarskoj održat će se prva radionica iz sektora obrazovanja.

Radionici će prisustvovati projektni partneri iz regije Južnog Zadunavlja, Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, kao i zainteresirani predstavnici sektora obrazovanja iz navedenih županija.

Na radionici će se prezentirati sektor obrazovanja – problemi, mogućnosti i izazovi s obje strane granice, nakon čega će sudionici imati priliku raspravljati o potenacijalnim zajedničkim projektnim prijedlozima iz sektora obrazovanja u pograničnom području.

Projekt CROSTII provodi se u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., a cilj mu je unaprijediti razvojne mogućnosti u pograničnom području. Navedeni cilj projekta će se pokušati ostvariti putem razmjene znanja i iskustva, a kroz održavanje ukupno 17 radionica iz pet sektora: malo i srednje poduzetništvo, inovacije i privlačenje ulaganja, obrazovanje, zdravstvo i socijalna skrb, zaštite okoliša i prirodnog naslijeđa i turizam i kultura-korištenje kulturnog naslijeđa u turizmu.

Vodeći partner je STRDA Regionalna razvojna agencija Južnog Zadunavlja iz Mađarske, a projektni partneri su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA. Partneri suradnici u provedbi projekta su županija Baranya, županija Somogy i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 164.245,00 EUR.

Za ovaj sadržaj odgovorna je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i on ne može odražavati mišljenje i stajalište Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci