11 tra 2010

U TIJEKU PRIPREME ZA DANE TRAVNJAKA 2010. GODINE

U tijeku su pripreme za 14. po redu sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije. Do sada su održane tri sjednice Organizacijskog odbora u sastavu: predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, županijske službe Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Hrvatske poljoprivredne agencije, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Visokog gospodarskog učilišta, Srednje gospodarske škole i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Ovogodišnji sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačake županije održat će se 08. i 09. svibnja u Koprivnici na već tradicionalnoj lokaciji koprivničkog Sajmišta.

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka je središnja manifestacija promocije poljoprivredne proizvodnje i proizvođača mlijeka u Koprivničko-križevačkoj županiji, te u svom kontinuitetu održavanja okuplja izlagače iz cijele Hrvatske koji predstavljaju poljoprivrednu mehanizaciju, sjemenska i zaštitna sredstva, opremu i alate za poljoprivredu, a na sajmu se već tradicionalno predstavljaju i mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim autohtonim i tradicionalnim proizvodima od sira, meda, te izvornim suvenirima i rukotvorinama.

Uz sajamske sadržaje ove godine sajam nudi i niz popratnih sadržaja zanimljivih za posjetitelje kao što su okrugli stolovi na teme: Ulazak u sustav poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost, Mogućnost udruživanja u poljoprivrednoj proizvodnji, Kontrola kvalitete stočne hrane i rezultati higijenske kvalitete mlijeka u Republici Hrvatskoj, Vinske ceste u Koprivničko-križevačkoj županiji, Hortikulturno uređenje okućnica; tradicijski prikaz ručne košnje, natjecanje u ručnoj košnji; konjički turnir – CROATIA CUP; uvijek atraktivan BAMBINO CUP – Kup mladih uzgajivača Podravine i Prigorja, te bogati kulturno umjetnički program.

Program događanja na ovogodišnjim Danima travnjaka:

SUBOTA, 08. svibnja 2010. godine

10,00 Svečano otvorenje

11,00 – 12,30 Okrugli stol na temu Ulazak u sustav

poreza na dohodak i poreza na

dodanu vrijednost

13,00 – 14,00 Okrugli stol na temu Mogućnosti

udruživanja u poljoprivrednoj proizvodnji

15,00 – 16,00 Okrugli stol na temu Kontrola kvalitete

stočne hrane i rezultati higijenske kontrole

mlijeka u RH

NEDJELJA, 09. svibnja 2010. godine

8,30 Tradicijski prikaz ručne košnje

9,00 Natjecanje u ručnoj košnji

11,00 – 12,00 Bambino cup – III kup mladih uzgajivča

Podravine i Prigorja – predstavljanje

mladih uzgajivača teladi

12,30 – 13,30 Okrugli stol na temu Vinske ceste

14,00 – 15,00 Okrugli stol na temu

Hortikulturno uređenje okućnica

Konjički turnir Croatia cup – subota i nedjelja 11,00 – 18,00 sati

Sve aktivnosti oko pripreme događanja na Koprivničkom sajmištu u punom su tijeku, a već je zaprimljeno i nekoliko prijava izlagača koji će se predstaviti na Danima travnjaka 2010. godine. Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjim Danima travnjaka i prijave se za izlaganje svojih proizvoda i usluga.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci