16 velj 2010

U OKVIRU PROJEKTA DRAVIS2 ODRŽAN PRVI PRIPREMNI SASTANAK

U okviru projekta DRAVIS2 odobrenog za sufinanciranje u okviru prvog javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013, 16. veljače u Kaposvaru održan je prvi pripremni sastanak projektnih partnera.

Cilj projekta je unapređenje zajedničkog sustava uzbunjivanja i nastavak suradnje u području upravljanja katastrofama u pograničnom području uz rijeku Dravu, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Osječko-baranjska županija, Uprava županije Baranya za upravljanje katastrofama i Mađarsko nacionalno udruženje za signaliziranje i infokomunikacije (RSOE). Vodeći partner u projektu je Uprava županije Somogy za upravljanje katastrofama, dok kao partneri suradnici u projektu sudjeluju i Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Koprivnica, Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Virovitica i Državna uprava za zaštitu i spašavanje-Područni ured Osijek.

Ukupna vrijednost projekta je 337.942,00 EUR.

Prvom pripremnom sastanku prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera, a s hrvatske strane gđa Vesna Pribeg ispred Koprivničko-križevačke županije, gđa Senada Ranilović ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i gospodin Ivan Skec ispred DUZS-PU Koprivnica.

Na sastanku je dogovorena dinamika provedbe projekta, definirane su lokacije i termini održavanja projektnih aktivnosti, zatim obveze projektnih partnera i vodećeg partnera, kao i sve pojedinosti provedbe projekta tijekom slijedećih 16 mjeseci. Također su svi projektni partneri detaljno upoznati sa zahtjevima Zajedničkog Tehničkog Tajništva kao nadležnog tijela IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska u provedbi svih projekata odobrenih za financiranje.

Početak provedbe projekta očekuje se u prvoj polovici travnja ove godine, kada će se u Mađarskoj održati i Kick-off konferencija na kojoj će se predstaviti svi projektni partneri i projektne aktivnosti, čime će i formalno započeti implementacija projekta.

 
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci