30 kol 2009

ZAJEDNIČKI NASTUP VOĆARA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 4. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

U okviru projekta promidžbe poduzetništva, a s obzirom na veliki interes proizvođača voća i voćnih prerađevina s područja Koprivničko-križevačke županije PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine organizira zajednički nastup županijskih voćara na Međunarodnom voćarskom sajmu u  Donjem Kraljevcu koji će održati  od 04. do 06. rujna 2009. godine u  Sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu.

Ovogodišnji, četvrti po redu međunarodni voćarski sajam održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i HGK Hrvatske gospodarske komore Međimurske županije, a započinje svečanim otvorenjem u petak, 04. kolovoza 2009. g. s početkom u 10,00 sati. Sajam će svečano otvoriti Ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja gospodin Petar Čobanković.

U programu izlaganja Sajma i ove će godine biti  voćne sadnice, svježe  i sušeno voće, voćne prerađevine, strojevi za preradu voća, specijalizirani strojevi za proizvodnju i zaštitu voća, sistemi za navodnjavanje, sistemi za obranu od tuče, sistemi za obranu od mraza, sistemi za skladištenje i čuvanje voća, zaštitna sredstva i specijalizirana gnojiva te ambalaža i mehanizacija.
Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera, a za vrijeme održavanja sajma bit će organizirani i različiti popratni sadržaji – prezentacije, okrugli stolovi i stručni skupovi na teme voćarstva od kojih izdvajamo Operativni program i kapitalna ulaganja u voćarstvo, Kemijsko prorjeđivanje plodova jabuke, Planirani uzgoj kestena, Moderan pristup navodnjavanju i prihranjivanju sustavom KAP po KAP i drugi.

Na zajedničkom izložbenom prostoru  Koprivničko-križevačke županije ukupne površine 24 m² predstaviti ukupno 15 izlagača- proizvođača voća i voćnih prerađevina, te popratnog materijala u voćarskoj proizvodnji:

1. OPG PANDUR
  Kozarevac

2. BIO PARTNER d.o.o.
  Koprivnica

3. «TEPKA -Proizvodnja voćnih rakiija i likera»,
  Vl. Đorđević Boris,
  Koprivnica

4. OPG  IVANČAN ZDRAVKO
  Molve

5. OPG ILA MARIJANA
  Prugovac

6. «KAMENGRAD» – obrt za poljoprivredu, trgovinu i usluge
  Vl. Čordaš Josip
  Koprivnica

7. «JARA» – obrt za proizvodnju, trgovinu i preradu voća
  Vl. Miklošić Davor
  Novigrad podravski

8. OPG REGOVIĆ KATARINA
  Đurđevac

9. OPG PAVLOVIĆ
  Đurđevac

10. OPG BOBOVČAN IVAN
  Đurđevac

11. OPG KRANJEC IVAN I ANĐELKA
  Kloštar podravski
 
  12. OPG HORVAT ŽELJKO
  Đurđevac

13. OPG BRITVIĆ ZDENKO
  Podravske Sesvete

14. OPG ŠANTIĆ TOMISLAV
  Orehovec
 
  15. OPG SMILJANIĆ IVAN
  Koprivnica
 
Pozivamo sve zainteresirane da posjete izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije na ovogodišnjem međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu, kao i popratne sadržaje na temu voćarstva koji se održavaju u okviru sajma.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci